2024. április 25. 23:05
KezdőlapMotoGPA szombaton agyrázkódást szenvedő versenyző erősen kritizálja a portugál pályát

A szombaton agyrázkódást szenvedő versenyző erősen kritizálja a portugál pályát

Fabio Di Giannantonio szombaton a 7-es kanyarban bukott, aminek következtében elveszített egy tesztnapot. Sérüléséért a portimãói kavicságyat hibáztatja.

A Gresini csapat versenyzője, Fabio Di Giannantonio nagyon szerencsétlen bukást szenvedett szombaton Portimãóban. Állítása szerint nem lett volna semmi probléma, ha a kavicsok a bukótérben megfelelő méretűek.

„A tegnapi nagy volt, de összességében egész jól vagyok. Azt hiszem, ma már tudnék motorozni, de az orvos azt mondta, hogy nyugodjak meg, és várjak egy kicsit, mert agyrázkódásom van. Kár, mert nagyon jól ment a nap, és remekül éreztem magam a motorral, ahogy Sepangban és Valenciában is. Azért is kár, mert őszintén szólva ez nem volt egy nagy bukás, de a kavicságy elképesztő itt. Minden évben panaszkodunk a kavicsokra, mert nagyon nagy darabok vannak közte. És amikor belecsapódsz, az sokkal fájdalmasabb, mint az aszfaltnak ütközni. Csak csúsztam a pályán, és amint beértem a kavicságyba az olyan volt, mint egy robbanás. Amint a fejem nekicsapódott a kavicsnak, teljesen ‘kikapcsoltam’. De ha megnézed a sisakot, az valami hihetetlen. Soha nem láttam még ilyet. Megkértem a csapatomat, hogy mondjanak valamit, mert nagyon odafigyelünk olyan dolgokra, mint a versenyzők biztonsági felszerelése, a festék a szegélyköveken és a pálya szélén lévő vonalak, szóval szerintem kell egy irányelv a kavicságyakra is. Mert így olyan, mintha a falnak mennénk, és azt mondtam, hogy ha így kell versenyeznünk, akkor jobb, ha Monacóba megyünk! Ott nagyobb a show, és a kockázat is ugyanolyan. Sok-sok éve kérjük őket, hogy változtassák meg itt a kavicsot, de csak az 1-es kanyarban változtattak, a pálya többi részén nem. Minden alkalommal azt mondják ‘igen, megcsináljuk’. Mi, a versenyzők, a versenyigazgatóság és a személyzet is kéri a pályát, hogy tegyenek valamit, de úgy tűnik, hogy nem.”

Di Giannantonio, aki az első napon a kilencedik leggyorsabb volt, elmondta, hogy a baleset után szédült, homályosan látott és hányingere volt.

A világbajnok a teszt utolsó órájában robbantott, a Hondák továbbra sem találják a kiutat a gödörből

„Ez nagy volt, őszintén szólva. De a baleset úgy kezdődött, mint egy normál bukás, így elveszíteni egy tesztnapot és 3-4 nap edzést otthon, csak a kavics miatt, dühít.”