2024. április 16. 19:40
KezdőlapMotoGPA korábbi Ducati-pilóta elárulta, miért nincs elkeseredve portimãói helyezése miatt

A korábbi Ducati-pilóta elárulta, miért nincs elkeseredve portimãói helyezése miatt

Jack Miller először ült azon a gyári KTM-en, amivel megkezdi a szezont 2 hét múlva Portimãóban. Csupán a 17. helyen fejezte be a tesztet, de lemaradása 1 másodpercen belül volt az élen záró Francesco Bagnaiával szemben.

Francesco Bagnaia lehengerlő teljesítményt nyújtott a Portugáliában zajló utolsó előszezoni teszten, míg a KTM pilótája az összeszokási fázisban van új versenygépével.

A Ducati űridőt ért el, miközben a Yamaha megtalálta azt, amit a Honda régóta keres

Jack Miller még ismerkedik új munkaadójával és az RC16-ossal, időbeli lemaradása nem volt tetemes, de helyezésekben sokat jelentett a 0.941 másodperces hátránya, hiszen csak a 17. helyet szerezte meg. A KTM kötelékén belül ez a második helyet jelentette, az osztrák márka legjobbja Brad Binder volt 9. helyezésével.

Miller először motorozott azzal a csomaggal, amelyet a szezon elején, ugyanezen a pályán fog használni a március 24-26-i hétvégén. „Funkcionális tesztet csináltunk. Próbáltam kényelmesen érezni magam a motoron. Azon dolgoztunk, hogy a motor és a futómű legjobb kombinációját hozzuk össze. Lassan egyre közelebb kerülünk hozzá. Nem nagy különbséggel, de kikaptam Peccótól, aki 0,6 másodperccel gyorsabb volt a körrekordnál. Vasárnap egy másodpercet javítottunk. Mindenhez idő kell, de az első futamig elkezdtünk jó irányba haladni. Most még finomítanunk kell az elektronika beállításain. Összességében elégedett vagyok, bár a 17. helyezéssel nem. A sebességünk bizakodásra ad okot, sokat tanultunk ezen a teszten, és hasznát fogjuk venni.”

Egy 1-től 10-ig terjedő skálán 7-esnek látja magát a KTM-hez való alkalmazkodás útján. „Ami a motoron való érzésemet illeti, nagy lépést tettünk. Minél több önbizalmat szerzel, annál több lépést tudsz tenni. Ekkor nő a kanyarsebességed, és több kockázatot vállalhatsz. A könnyű részt már magunk mögött hagytuk, a hétről tízre lévő három a nehéz rész. A futamok mindig mások. A top10-nek lehetségesnek kell lennie.”

Jack Miller azt is elárulta, hogy kit tart az idei szezon favoritjának. „Az 1-es rajtszámmal rendelkező ember. Ahogy Pecco a tavalyi szezonban végzett és Portimãóban bemutatkozott, egyértelműen ő a favorit.”