2023. március 26. 17:19
MotoGP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
🇬🇧 Brit SB - Silverstone National
KezdőlapMotoGPAz Aprilia újonca szerint egyvalami egyik márkatársának sem jön össze egyelőre, ami...

Az Aprilia újonca szerint egyvalami egyik márkatársának sem jön össze egyelőre, ami aggodalomra adhat okot

Miguel Oliveira a 11. helyen zárt a vasárnapi portimãói teszten, ennek ellenére megpróbálta pozitívan értékelni ezt a eredményt.

Az RNF Aprilia új versenyzője, Miguel Oliveira visszafogott optimizmust tanúsított a vasárnapi portimãói teszten elért tizenegyedik helyezése után, de a portugál pilóta mindazonáltal egyértelműen tisztában volt azzal, hogy ez az eredmény nem az, amit elvárt. A helyezéstől függetlenül az ötszörös MotoGP-győztes nem vesztette el az önbizalmát a következő szezonra nézve.

„Talán egy kicsit féltékeny voltam arra, amit Raúl nyújtott. Egyszerűen csak úgy éreztem, hogy még mindig van néhány tizedmásodperc a zsebemben, és szerettem volna az ebédszünet előtt újra igazán gyors lenni.”

Az Aprilia pilótája elárulta, mi lehet a hátránya a mezőny több tagjával szemben

A portugál pilóta vasárnap egy versenyszimulációt is kipróbált, teli tankkal. A várakozásokkal ellentétben azonban a köridők itt sem sikerültek a várakozásoknak megfelelően.

„A motor határozottan jobb volt, mint szombaton, de fontos megjegyezni, hogy mind a négy Aprilia-versenyző belebukott abba, amikor próbálta kifacsarni az utolsó tizedeket is a motorból. Nem tudom, hogy ez elég lesz-e a dobogóhoz a másfél hét múlva esedékes első versenyhétvégén, de egészen biztos vagyok benne, hogy akkor készen állunk majd. Jelenleg inkább csak a legjobb öt mögött látom magunkat. Sajnos nem volt harmadik edzésnapunk itt Portugáliában. Az jó lett volna, és biztosan segített volna” ─ zárta le Miguel Oliveira az edzéshétvégéről szóló gondolatait a SPEEDWEEK.com-on.