2024. április 26. 08:09
KezdőlapMotoGPAz Aprilia újonca szerint egyvalami egyik márkatársának sem jön össze egyelőre, ami...

Az Aprilia újonca szerint egyvalami egyik márkatársának sem jön össze egyelőre, ami aggodalomra adhat okot

Miguel Oliveira a 11. helyen zárt a vasárnapi portimãói teszten, ennek ellenére megpróbálta pozitívan értékelni ezt a eredményt.

Az RNF Aprilia új versenyzője, Miguel Oliveira visszafogott optimizmust tanúsított a vasárnapi portimãói teszten elért tizenegyedik helyezése után, de a portugál pilóta mindazonáltal egyértelműen tisztában volt azzal, hogy ez az eredmény nem az, amit elvárt. A helyezéstől függetlenül az ötszörös MotoGP-győztes nem vesztette el az önbizalmát a következő szezonra nézve.

„Talán egy kicsit féltékeny voltam arra, amit Raúl nyújtott. Egyszerűen csak úgy éreztem, hogy még mindig van néhány tizedmásodperc a zsebemben, és szerettem volna az ebédszünet előtt újra igazán gyors lenni.”

Az Aprilia pilótája elárulta, mi lehet a hátránya a mezőny több tagjával szemben

A portugál pilóta vasárnap egy versenyszimulációt is kipróbált, teli tankkal. A várakozásokkal ellentétben azonban a köridők itt sem sikerültek a várakozásoknak megfelelően.

„A motor határozottan jobb volt, mint szombaton, de fontos megjegyezni, hogy mind a négy Aprilia-versenyző belebukott abba, amikor próbálta kifacsarni az utolsó tizedeket is a motorból. Nem tudom, hogy ez elég lesz-e a dobogóhoz a másfél hét múlva esedékes első versenyhétvégén, de egészen biztos vagyok benne, hogy akkor készen állunk majd. Jelenleg inkább csak a legjobb öt mögött látom magunkat. Sajnos nem volt harmadik edzésnapunk itt Portugáliában. Az jó lett volna, és biztosan segített volna” ─ zárta le Miguel Oliveira az edzéshétvégéről szóló gondolatait a SPEEDWEEK.com-on.