2024. április 19. 14:40
KezdőlapMotoGPA KTM csapatfőnöke elmondta, hogy mi az oka csapata gyengébb teljesítményének

A KTM csapatfőnöke elmondta, hogy mi az oka csapata gyengébb teljesítményének

A Red Bull KTM csapatfőnöke, Francesco Guidotti a tesztek utáni véleményét osztotta meg a szurkolókkal, melyek nem pont úgy alakultak, ahogy ő azt elképzelte.

A Red Bull KTM gyári csapata Brad Binderrel és Miguel Oliveirával erős teljesítményt nyújtott a 2022-es szezon utolsó harmadában. Binder két második helyet szerzett Motegiben és Valenciában. Oliveira megnyerte a Mandalika GP-t. A 2021-es évhez hasonlóan Binder a hatodik helyet szerezte meg a pilóták világbajnokságában. Oliveira távozásával Jack Miller került a csapathoz, akinek még időre van szüksége ahhoz, hogy összeszokjon a motorral.

Miller időbeli lemaradása nem volt tetemes, de helyezésekben sokat jelentett a 0.941 másodperces hátránya, hiszen csak a 17. helyet szerezte meg. A KTM kötelékén belül ez a második helyet jelentette, az osztrák márka legjobbja Brad Binder volt 9. helyezésével. Azonban az ausztrál nem tűnt kifejezetten csalódottnak a portugáliai teszt után.

A korábbi Ducati-pilóta elárulta, miért nincs elkeseredve portimãói helyezése miatt

Francesco Guidotti nem mondhatja el ezt magáról, úgy látja a lemaradás hatalmas. A csapatfőnök nem keresett kifogásokat, és nem akarta szépíteni az eredményeket. „Vitathatatlan, hogy nem ott vagyunk eredmények tekintetében, ahol lenni szeretnénk. Váratlan problémákba ütköztünk a tesztelés során. Ki kell elemeznünk a motorok furcsa viselkedését, és meg kell találnunk az okokat. Gyorsan megoldást kell találnunk, mert nagyon le vagyunk maradva” – mondta a motogp.com-nak. „Világos volt számunkra, hogy egy tél alatt nem tudunk felzárkózni a legjobb csapatokhoz. De a lemaradás nagyobb, mint amire számítottunk. Javítanunk kell. A versenyzői érzés nem olyan rossz Jack Miller oldalán. Napról napra jobban bízik a motorban, a sebessége egyre jobb, de még mindig túl lassú. Ami Brad Bindert illeti, nagy meglepetés érte a tesztelés során, mert nem az a motorja, amihez hozzászokott. A vezetési élmény számára most teljesen más. Nem lesz elég időnk arra, hogy minden problémát megoldjunk a jövő hétvégi első futam előtt. De valaminek történnie kell. Jobb csomagot kell adnunk a versenyzőknek.”