2024. április 19. 17:21
KezdőlapMotoGPQuartararo aggódik a sprintfutamok miatt, baljós véleményt fogalmazott meg

Quartararo aggódik a sprintfutamok miatt, baljós véleményt fogalmazott meg

Szombaton debütált a sprintverseny a MotoGP-ben. Fabio Quartararo a 10. helyen fejezte be a futamot, arra figyelmeztet, hogy a túl agresszív versenyzésnek rossz vége lehet.

Fabio Quartararo rajtja sem sikerült már jól, végül 6 másodperces hátránnyal maradt le Francesco Bagnaia mögött a 12 körös sprintfutamon. A futam elején összeértek Mirrel is, ami szintén nem segítette a franciát az előrébb jutásban.

Elmesélte az okokat: „Problémám volt az indításvezérléssel. Amikor feljebb kapcsoltam, nagyon sok pozíciót vesztettem. A tempóm nem volt rossz. De jabulnunk kell egy körön, hogy jobb rajtpozíciót szerezzünk. Pontosan tudjuk, hogy min kell dolgoznunk. Álex Márquez és Johann Zarco mögött voltam. Világosan láttam, hogy mely területeken vagyunk rosszak. Néhány területen lehet, hogy jók vagyunk, de ezen a pályán nem tudjuk kihasználni az erősségeinket. Sok időt veszítünk a többiekkel szemben, amikor felállítjuk a motort.”

Quartararo szerint több versenyző túlságosan bevállalós volt a sprintfutamon, ami hamarosan nagy eséshez vezethet.  „Hamarosan lesz egy nagy bukás, nagyon hamar! Ezt általánosságban mondom! Nem egy autóban ülünk, ahol sokkal biztonságosabb egy érintkezés. Oké, ma nagyon messze hátul voltam, és megpróbáltam a legjobbat kihozni magamból. Szerencsére nem történt semmi. De még 20 sprintverseny van hátra, és nem akarok erre gondolni. Lehetsz agresszív, igen. Végül ma sem volt nagy gond – csak Mir, Bastianini és Marini bukott. De a jövőben biztosan lesznek még bukások.”

Igazán súlyos baleset ugyan nem történt a szombati sprintfutamon, de Enea Bastianini így is megsérült miután márkatársa, Luca Marini kiütötte őt.

Főnöke szerint több futamot is kihagyhat a gyári Ducati lapockatörést szenvedett versenyzője