2024. április 19. 21:23
KezdőlapMotoGPMarc Márquezt megműtötték, kihagyja a következő futamot

Marc Márquezt megműtötték, kihagyja a következő futamot

Miután magángéppel visszatért Madridba, a Honda sztárját, Marc Márquezt alaposabban megvizsgálták: törés a jobb keze hüvelykujján az első kézközépcsont tövénél.

A portugália futamon történt balesete után, amelyben Marc Márquez előbb Jorge Martínnal érintkezett, majd Miguel Oliveirát torpedózta meg, a Honda sztárja egy magánrepülővel Madridba repült, ahol további orvosi vizsgálatokat végeztek rajta. Vasárnap délután egyébként már begipszelt kézzel közlekedett a pályán.

Az első diagnózist a madridi Ruber Internacional kórházban erősítették meg: Márqueznek elmozdult törése van a jobb keze hüvelykujján az első kézközépcsont tövénél. Dr. Ignacio Roger de Oña Dr. Samuel Antuña és Dr. Andrea García Villanueva közreműködésével komplikációk nélkül megműtötték a 30 éves versenyzőt, és a csontot két csavarral rögzítették.

Marc Márquez kihagyja a jövő hétvégi Argentin Nagydíjat, és úgy tervezi, hogy az április közepén esedékes texasi fordulóra tér vissza.

Marc Márquez sérülése súlyosabb a vártnál, ismét csonttörést szenvedett

Ezenkívül úgy tűnik, hogy a spanyol versenyző ezáltal a büntetést is megússza, mivel büntetési értesítőjének szövege kifejezetten azt tartalmazza, hogy az Argentin Nagydíjra kapott dupla hosszú körös büntetést. A The-Race.com a MotoGP szervezőitől kért felvilágosítást, és megerősítették, hogy a törvény szerint a büntetés csak az argentin futamra vonatkozik.

Az ellentmondás először akkor tűnt fel, amikor a FIM MotoGP stewardjai kiadták a szankcióról szóló értesítést, amelyben az állt, hogy a büntetés egy adott versenyen alkalmazandó; ebben az esetben a büntetést Argentínában kell letölteni.
Ez az értesítés azonban különbözik attól, amelyet Celestino Vietti kapott a 2022-es Moto2-es szezon utolsó fordulóján, tavaly novemberben Valenciában, és amelyet a vasárnapi portugál versenyen kellett letöltenie.