2024. április 25. 09:32
KezdőlapMotorsportÚjabb haláleset a Man-szigeti TT-n

Újabb haláleset a Man-szigeti TT-n

A Man-szigeti TT-t 2019 után először rendezik meg. A verseny a motorsport egyik legveszélyesebb megmérettetése, ezt pedig idén is bizonyította.

A Man-szigeti TT-t az elmúlt két évben a Covid-19 járvány miatt egyszer sem rendezték meg. A 2022-es kiírás múlt szombaton kezdődött az első kvalifikációkkal. Edzéseket hétfőn, kedden és szerdán is rendeztek, benne oldalkocsis, Superbike-, Superstock-, és Supersport-körökkel is.

A tegnapi napon este nyolc után szakították meg piros zászlóval az edzést, ugyanis baleset történt a pálya rendkívül gyors, Ballagarey nevű részén. Ebben a 29 éves walesi motoros, Mark Purslow volt érintett, akinek végül nem is tudták megmenteni az életét.

A szervezők közleménye szerint „Az Isle of Man TT Races sajnálattal jelenti be, hogy a 29 éves walesi, llanoni Mark Purslow életét vesztette. A baleset a negyedik kvalifikáció során történt a Ballagarey-nál, kevéssel a negyedik mérföldjelző előtt. Ez volt az Mark Purslow harmadik köre a pályán. Mark annak idején még 2015-ben versenyzett először ezen a pályán a Manx Grand Prix keretein belül, ahol a Lightweight kategória versenyét rögtön meg is tudta nyerni. 2017-ben már az Isle of Man TT versenyein indult a Supersport és a Lightweight kategóriákban. Ez volt a második TT-je.

A közlemény vége szerint „Mark saját maga leggyorsabb körét 120,86 mérföld/órás átlaggal az edzés korábbi szakaszában futotta meg. Ez volt az első köre 120 mérföldes átlag felett. Az Isle of Man TT Races szeretné legmélyebb részvétét nyilvánítani Mark családjának, barátainak és szeretteinek.

Amihez természetesen a P1race.hu teljes szerkesztősége is csatlakozik.