2024. április 20. 12:20
KezdőlapMotorsportOlivier Lavorel életét vesztette a Man-szigeti TT-n - FRISSÍTVE!

Olivier Lavorel életét vesztette a Man-szigeti TT-n – FRISSÍTVE!

Olivier Lavorel, oldalkocsis TT-versenyző halálát szombaton erősítették meg. Az első 2022-es oldalkocsis verseny korai szakaszában következett be a baleset.

Lavorel a második versenyző, aki a 2022-es Man-szigeti TT-n elhunyt, Mark Purslow a Supersport edzésen vesztette életét a hét elején.

A TT szervezői az alábbi nyilatkozatot adták ki a tragikus balesettel kapcsolatban:

„Az Isle of Man TT Races sajnálattal erősíti meg, hogy a 35 éves, a franciaországi Sillingy-ből származó Olivier Lavorel, a 2022-es Isle of Man TT Races első oldalkocsis futamán történt balesetben életét vesztette. A baleset az Ago’s Leapnél történt, alig 1 mérföld után a pályán, a verseny nyitó körében. Olivier César Chanel utasaként versenyzett első TT-jén. Césart közúton a Noble-i kórházba vitték, majd kritikus állapotban légi úton az Aintree kórházba szállították át. Olivier és César mindketten újoncok voltak a Man-szigeti TT versenyeken, a 39-es rajthelyről a 21-re kerültek, miután a 15. leggyorsabb párosként kvalifikálták magukat, a lenyűgöző, 108,420 mérföld/órás körsebességükkel. A tapasztalt páros, Olivier és César számos győzelmet és dobogós helyezést ért el a francia F1 és F2 Nemzeti Oldalkocsis Bajnokságban.

Az Isle of Man TT Races mély együttérzését fejezi ki Olivier családjának, barátainak és szeretteinek, gondolataink és jókívánságaink pedig Césarral vannak ezekben az időkben.”

Amihez természetesen a P1race.hu teljes szerkesztősége is csatlakozik.

FRISSÍTÉS: június nyolcadikán, szerdán a szervezők kiadtak egy újabb közleményt, amiben tudtatják a nyilvánossággal, hogy rosszul azonosították a versenyzőket. César Chanal volt az, aki belehalt a bukásba; Olivier Lavorel pedig életben van, bár az állapota sajnos kritikus.