szerda, szeptember 28, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotorsportZsigovits Norbert az Erzbergrodeóra készül

Zsigovits Norbert az Erzbergrodeóra készül

Zsigovits Norbert újabb kihívás előtt áll, hiszen láthatjuk őt Ausztriában, az Erzbergrodeón jövő hétvégén.

- Hirdetés -

Áprilisban Zsigovits Norbert hardenduro világbajnoki pontokat szerzett, most pedig közösségi média oldalán számolt be arról, hogy a június 18-19-én megrendezésre kerülő Red Bull Erzbergrodeo indulói között. Megkezdte az edzéseket is, hogy minél felkészültebben érkezzen a népszerű eseményre.

“Az idei évben beneveztem magam az Erzberg Rodeora, ami az egyik leghíresebb enduros esemény. A felkészülés részeként lehetőségem nyílt 2 napot edzeni a verseny helyszínén. 
Nagyon vártam már az edzést, hiszen kiváncsi voltam mire leszek képes a videókban rengetegszer látott feljárókon. A pálya nagyrészét végjárhattuk, mint például a Drei König, Maschine, Carls Dinner, az utóbbi elmondások szerint nagyon nehéz lesz idén, lehetetlen volt ritmust találni rajta. A pályán számomra a gyökeres feljárók okozták a legnagyobb nehézséget, ott még sokat kell fejlődnöm, viszont a nagy egygázas feljárók egészen jól mentek. Természetesen az edzés teljesen más, mint a verseny, itt nyugodtan lehetett menni, de azt gondolom, hogy sokat segített ez a terepszemle, hogy a legjobb eredményt tudjam elérni.
Már nagyon várom a versenyt, ha tehetitek látogassatok ki Ti is jővő hétvégén az Erzberg Rodeora!” – számolt be Norbert a kétnapos edzés tapasztalatairól.
Mi az Erzbergrodeo?
Az Erzbergrodeo a Hard Enduro versenynaptár kiemelt eseménye. A versenyre több mint 1500 versenyző érkezik a világ minden tájáról, hogy megküzdjön az osztrák ércbányában található Iron Giant-tal. Az Erzberg kétségkívül az egyik legkeményebb verseny a világon.
Két napnyi verseny, például a Rocket Ride és két kvalifikációs verseny után az utolsó napon a bánya aljáról rajtol az 500 leggyorsabb versenyző. Négy órájuk van, hogy épségben átérjenek ezen a kimerítő pályán.