hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapMotorsportZsigovits Norbert az Erzbergrodeóra készül

Zsigovits Norbert az Erzbergrodeóra készül

Zsigovits Norbert újabb kihívás előtt áll, hiszen láthatjuk őt Ausztriában, az Erzbergrodeón jövő hétvégén.

- Hirdetés -

Áprilisban Zsigovits Norbert hardenduro világbajnoki pontokat szerzett, most pedig közösségi média oldalán számolt be arról, hogy a június 18-19-én megrendezésre kerülő Red Bull Erzbergrodeo indulói között. Megkezdte az edzéseket is, hogy minél felkészültebben érkezzen a népszerű eseményre.

“Az idei évben beneveztem magam az Erzberg Rodeora, ami az egyik leghíresebb enduros esemény. A felkészülés részeként lehetőségem nyílt 2 napot edzeni a verseny helyszínén. 
Nagyon vártam már az edzést, hiszen kiváncsi voltam mire leszek képes a videókban rengetegszer látott feljárókon. A pálya nagyrészét végjárhattuk, mint például a Drei König, Maschine, Carls Dinner, az utóbbi elmondások szerint nagyon nehéz lesz idén, lehetetlen volt ritmust találni rajta. A pályán számomra a gyökeres feljárók okozták a legnagyobb nehézséget, ott még sokat kell fejlődnöm, viszont a nagy egygázas feljárók egészen jól mentek. Természetesen az edzés teljesen más, mint a verseny, itt nyugodtan lehetett menni, de azt gondolom, hogy sokat segített ez a terepszemle, hogy a legjobb eredményt tudjam elérni.
Már nagyon várom a versenyt, ha tehetitek látogassatok ki Ti is jővő hétvégén az Erzberg Rodeora!” – számolt be Norbert a kétnapos edzés tapasztalatairól.
Mi az Erzbergrodeo?
Az Erzbergrodeo a Hard Enduro versenynaptár kiemelt eseménye. A versenyre több mint 1500 versenyző érkezik a világ minden tájáról, hogy megküzdjön az osztrák ércbányában található Iron Giant-tal. Az Erzberg kétségkívül az egyik legkeményebb verseny a világon.
Két napnyi verseny, például a Rocket Ride és két kvalifikációs verseny után az utolsó napon a bánya aljáról rajtol az 500 leggyorsabb versenyző. Négy órájuk van, hogy épségben átérjenek ezen a kimerítő pályán.