2024. április 16. 12:25
KezdőlapMotorsportNem akkora váltás Lecuona számára az endurance-Honda

Nem akkora váltás Lecuona számára az endurance-Honda

A Superbike-vb-ről érkezve teljesíti majd a suzukai nyolcórást a Honda nyergében Iker Lecuona. Másokkal ellentétben ő nem érez nagy váltást.

Az előző tesztet Iker Lecuona még ki kellett, hogy hagyja, most viszont már a terveknek megfelelően ott volt a suzukai nyolcórásra felkészülésként szolgáló gyakorláson a WSBK-újonc spanyol. A munka a tesztpilótával, Nagasima Tecutával zajlott, és egyébként ők bizonyultak a gyakorlás végén a leggyorsabbnak.

A CBR1000RR-R külsőre gyakorlatilag pontosan ugyanúgy néz ki, belül viszont azért van néhány eltérés. Ilyen például a motor beállítása a lehető leghatékonyabb fogyasztás érdekében, de Lecuona és a társak például más gumin is hajtják majd a motort a nyolc óra során. Míg a WSBK-ban a Pirelli a gumibeszállító, a suzukai nyolcóráson a motorok majd Bridgestone gumikat kapnak.

Lecuona a maga részéről arról beszélt, hogy viszonylag könnyen ment az átállás a WSBK-elfoglaltságok után, illetve mellett.

Két nagyon pozitív napon vagyunk túl, örülök annak, ahogy előre tudtunk lépni” – fogalmazott lelkesen Lecuona. „Tudtam futni egy 28 körös hosszú etapot is, egy órán keresztül mentem nagyon meleg körülmények között. Elégedett vagyok a tempóval. Hozzá tudtam alakítani a stílusomat is a formátum jelentette kihívásokhoz. Szerencsére olyan nagy eltérés nincs a WSBK-motorhoz képest, leszámítva a tankméretet és még néhány apróságot.

A suzukai nyolcórás versenyt gyakorlatilag pontosan egy hónap múlva, augusztus hetedikén rendezik majd.

ForrásSpeedweek