vasárnap, augusztus 14, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapMotorsportNem akkora váltás Lecuona számára az endurance-Honda

Nem akkora váltás Lecuona számára az endurance-Honda

A Superbike-vb-ről érkezve teljesíti majd a suzukai nyolcórást a Honda nyergében Iker Lecuona. Másokkal ellentétben ő nem érez nagy váltást.

- Hirdetés -

Az előző tesztet Iker Lecuona még ki kellett, hogy hagyja, most viszont már a terveknek megfelelően ott volt a suzukai nyolcórásra felkészülésként szolgáló gyakorláson a WSBK-újonc spanyol. A munka a tesztpilótával, Nagasima Tecutával zajlott, és egyébként ők bizonyultak a gyakorlás végén a leggyorsabbnak.

A CBR1000RR-R külsőre gyakorlatilag pontosan ugyanúgy néz ki, belül viszont azért van néhány eltérés. Ilyen például a motor beállítása a lehető leghatékonyabb fogyasztás érdekében, de Lecuona és a társak például más gumin is hajtják majd a motort a nyolc óra során. Míg a WSBK-ban a Pirelli a gumibeszállító, a suzukai nyolcóráson a motorok majd Bridgestone gumikat kapnak.

- Hirdetés -

Lecuona a maga részéről arról beszélt, hogy viszonylag könnyen ment az átállás a WSBK-elfoglaltságok után, illetve mellett.

Két nagyon pozitív napon vagyunk túl, örülök annak, ahogy előre tudtunk lépni” – fogalmazott lelkesen Lecuona. “Tudtam futni egy 28 körös hosszú etapot is, egy órán keresztül mentem nagyon meleg körülmények között. Elégedett vagyok a tempóval. Hozzá tudtam alakítani a stílusomat is a formátum jelentette kihívásokhoz. Szerencsére olyan nagy eltérés nincs a WSBK-motorhoz képest, leszámítva a tankméretet és még néhány apróságot.

A suzukai nyolcórás versenyt gyakorlatilag pontosan egy hónap múlva, augusztus hetedikén rendezik majd.

SourceSpeedweek
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)