2024. április 20. 06:46
KezdőlapMotorsportOlasz siker, erős magyar kezdés a zalaegerszegi EnduroGP-n

Olasz siker, erős magyar kezdés a zalaegerszegi EnduroGP-n

A GASGAS Factory Racing versenyzője, Andrea Verona megnyerte az idei Akrapovic Szuper Teszt sorozatot az EnduroGP-világbajnokság utolsó előtti fordulóján, Magyarországon. Stílusosan győzött, az olasz versenyző a leggyorsabb kört futotta péntek este Zalaegerszegen.

Andrea Verona megnyerte az AKRAPOVIC Szuper Teszt sorozatot az EnduroGP of Hungary-n. Az olasz volt a leggyorsabb péntek este, Wil Ruprecht és Josep García a második és harmadik helyen végzett.

Az EnduroGP-világbajnokság hatodik fordulójának Szuper tesztje a magyarországi Zalaegerszegen szokásosan közönségcsalogató volt és izgalmasan indította el a hétvégi versenyeket. Az idei összesített sorozatot gyakorlatilag kézben tartó Verona eltökélt szándéka volt, hogy Zalaegerszegen a ranglista élére álljon, és egy fordulóval a vége előtt megnyerje a sorozatot.

A GASGAS-versenyző villámgyors kört futott, végig száguldott a szűk, kanyargós pályán. Több mint egy másodperccel gyorsabb kört teljesített ellenfeleinél, így kényelmesen megszerezte a győzelmet.

Miután a múlt hétvégén Szlovákiában kettős győzelmet aratott, a TM Racing versenyzője, Wil Ruprecht átmentette a lendületét Magyarországra is, és az este második leggyorsabb körét futotta. A Red Bull KTM Factory Racing versenyzője, Josep Garcia szorosan a nyomában volt, és ezzel az első három helyezettet zárta.

A Szuper Teszt egyik specialistája, a Husqvarna-versenyző, Alex Salvini a negyedik helyen végzett, a svéd Albin Elowson (Husqvarna) pedig az első öt helyezettet zárta.

A Szuper Teszt sorozat megnyerése révén nagyszerűen indult a hétvége. Nagyon élveztem az idei szuperteszten való versenyzést, és úgy érzem, sokat fejlődtem benne. Két fordulót is megnyertem, és mindig az első négyben végeztem, szóval ennek nagyon örülök. Annak ellenére, hogy ez egy rövid teszt, nehéz elsajátítani. Nincs bemelegítés, még kicsit be vagyunk rozsdásodva, és rengeteg néző nézi, szóval nehéz rajta jól teljesíteni.

A magyarok is jól kezdtek

A külön értékelésként kezelt Szuper Teszt sorozatban a hétvégén induló magyar versenyzők nem érdekeltek, de a Szuper Teszt is beleszámít az első, szombati versenynap eredményébe, így az Enduro 3-as kategóriában versenyző Szőke Márk, az Open 4S-ben induló Zsigovits Norbert és Open 2S-ben szereplő Tádics Dániel számára is fontos volt a jó kezdés.

Szőke Márk (Sherco) a 11. helyezett lett, Zsigovits Norbert (KTM) a 2. a kategóriájában, Tádics Dániel pedig a 4. helyen kezdett a szombati első versenynap előtt.

Zsigovits Norbert
Fotó: MOTAM

Eredmények

  1. Andrea Verona (GASGAS) 1:36.02
  2. Wil Ruprecht (TM Racing) 1:37.25
  3. Josep Garcia (KTM) 1:37.99
  4. Alex Salvini (Husqvarna) 1:38.48
  5. Albin Elowson (Husqvarna) 1:38.65
  6. Steve Holcombe (Beta) 1:39.04
  7. Brad Freeman (Beta) 1:39.11
  8. Antoine Magain (Sherco) 1:39.18
  9. Mikael Persson (Husqvarna) 1:39,40
  10. Nathan Watson (Honda) 1:39.79

 

Az AKRAPOVIC Szuper Teszt sorozat állása (6. forduló után)

  1. Andrea Verona (GASGAS) 98 pont
  2. Josep Garcia (KTM) 74 pont
  3. Brad Freeman (Beta) 70 pont
  4. Thomas Oldrati (Honda) 61 pont
  5. Zach Pichon (Sherco) 52 pont