2024. április 20. 15:13
KezdőlapMotorsport83 fiatal versenyzőt hívtak a 2023-as Asia Talent Cup kiválasztására

83 fiatal versenyzőt hívtak a 2023-as Asia Talent Cup kiválasztására

Az utóbbi években az utánpótlás sorozatok egyre nagyobb figyelmet kapnak, így például Ázsiában is nívós versenypályákon Grand-Prix szintű technikákon fejlődhetne a fiatal versenyzők. Ázsia mellett ne feledjük el Ausztráliát és Óceániát sem, az említett kontinensekről többszázan jelentkeztek a 2023-as Asia Talent Cup programjába.

Közel 20 ország versenyzőiből választották ki azokat, akit meghívtak a kiválasztó eseményre, melynek helye és ideje is megvan már. Egészen pontosan október 18-án és 19-én Malaysiában, a sepangi versenypályán fog eldőlni. Az időpont és a helyszín persze 2020 óta függ az aktuális koronavírus-helyzettől, és a helyi kormány döntésein. Amennyiben viszont nem kell módosítani, akkor ez már a MotoGP maláj hétvégéje előtt lezajlik. Ezen az eseményen 83 versenyzőnek kell bemutatnia tudását és képességét a gokartpályán. Ezt követően az adatok hosszas elemzés után döntik el, kik vehetnek részt a 2023-as szezonban, ami mellett persze tartalékversenyzőket is megneveznek.

Forrás: Asia Talent Cup Media

A közzétett listán 15 országból férfi és női versenyzők egyaránt szerepelnek. Hogy közülük ki meddig juthat aztán a motorversenyzésben, azt nagyon korai lenne megállapítani. 2016-ban például egy idán már Moto2-es futamgyőztes, Somkiat Chantra volt a bajnok. De Toba, Sasaki és Deniz Öncü is nyert egy-egy szezont, és ma már a Moto3-ban versenyeznek. Szoros az együttműködés a Honda Team Asia alakulattal, amely biztosítja a motorokat az ázsiai utánpótlás szériának – hasonlóan, mint az Európában ismert Red Bull Rookies Cup és a KTM.