2024. március 28. 18:28
KezdőlapMotorsportRossi Moor a 2022-es Northern Talent Cup sorozat győztese!

Rossi Moor a 2022-es Northern Talent Cup sorozat győztese!

A Fairium Next Generation Riders Team sajtóközleménye.

A Northern Talent Cup 2022- es versenyszezonja csakúgy mint tavaly, idén is az ausztriai Red Bull Ringen ért véget. Ezen a versenyen a Fairium Next Generation Riders Team csapata csak a válltörésből felépülő Matteo Masilit tudta indítani. A bajnokságot 14 pont előnnyel vezető Rossi Moor, egy edzésen elszenvedett csuklótörés miatt nem tudott motorra ülni az utolsó, a bajnoki címet eldöntő versenyen.

Rossi nagyon kemény 2 héten van túl, hiszen öröm és bánat váltotta egymást folyamatosan ez idő alatt. A Fairium Next Generation Riders Team pilótáját az a megtiszteltetés érte, hogy a HUMDA Academy tagja lett.

Az utolsó fordulóra való felkészüléskor viszont eltörte a csuklóját, és a helyszínen a DORNA orvosai hivatalosan sem engedték a rajthoz állni. A bajnokság utolsó versenyét senki nem így képzelte el, ugyanis a szombati napon derült ki, hogy a jelenlegi második helyen álló Farkas Kevin szintén nem tud indulni a hétvégi versenyeken.

Így a mindkét fél számára a bajnokság végeredménye az asseni fordulók utáni állapot lett. Rossi Moor a bajnokságot folyamatosan vezetve nyerte meg a 2022-es sorozatot.

Fotó: Dorna Sports

Rossi Moor 2022 NTC idénye számokban:

A 14 versenyből 12 teljesített futam után:

5 győzelem
3 második hely
2 harmadik hely
2 pole pozíció
a megszerezhető 300 pontból 230 pont

A Fairium Next Generation Riders Team, és egyúttal Humda Academy versenyzőjét meghívták a Red Bull Rookies Cup válogatójára, amely szeptember 6-tól lesz Modena-ban.

A hétvégi versenyek összefoglalója:

Pénteken és szombaton dupla látványban volt részünk, ugyanis mindkét napon Mirage, F16 és mindenféle repülők parádéztak a térségben. Így amikor szünet volt a pályán, akkor az égre nézve talált magának mindenki látnivalót. A lényeg, hogy hangos legyen, és gyors 😊.

A pénteki szabadedzésen a német Valentino Herrlich, a hazai pálya előnyét élvező Kilian Holzer, Farkas Kevin, valamint a 7. helyen a válltörésből felépülő a Fairium Next Generation Riders Team olasz pilótája Matteo Masili hozta a legjobb köridőket.

Matteo Masili „Titino”. Fotó: Dorna Sports

Mint minden IDM hétvégén most is két kvalifikáció volt, ami alapján eldőlt, ki melyik rajtrácsról indulhat neki az utolsó versenyeknek. A pole pozíciót a Fairium Next Generation Riders Team olasz pilótája, Matteo Masili szerezte meg, a holland Van Crugten és Varga Tibor elől. Farkas Kevin már a kvalifikációkon nem tudott részt venni, mert pénteken egy hirtelen jött fájdalom sajnos azonnali műtétet igényelt.

A versenyen ismét tizedmásodpercek döntöttek, az élen haladók másodpercenként változtatták a helyezéseket egymás között. Végül 1 mp-en belüli különbséggel Varga Tibi ért be elsőként Schneider és Herrlich előtt. Titino a 7. helyen ért célba.

Matteo Masili „Titino” (46) a mezőny élén. Fotó: Dorna Sports

A vasárnapi verseny szép időben indult, de aztán a 4.körben elkezdett esni az eső, ami miatt leintették a versenyt. A kerékcsere után újraindították a mezőnyt, és 5 körre csökkentették a versenytávot.

Titino a másodszor elindított versenyen már nem tudta tartani a tempót, az egyre szakadó esőben a 18. helyen végzett. A versenyt végül a hazai Kilian Holzer nyerte Dustin Schneider és a holland Veneman előtt.

A Northern Talent Cup versenysorozat hivatalos végeredménye:

1 Rossi MOOR HUN Fairium NGRT 230
2 FARKAS Kevin HUN Agria Racing Team 216
3 Dustin SCHNEIDER GER Goblin Racing 166
4 Loris VENEMAN NED TeamNL OpenLine 164
5 Jurrien VAN CRUGTEN NED BB64 Academy 148
6 VARGA Tibor HUN Forty Racing 136
7 VINCZE Martin HUN Chrobák MSE 133
8 Lenoxx PHOMMARA SWI Team Phommara 117
9 Valentino HERRLICH GER Busch & Wagner Racing 92
10 Kilian HOLZER AUT HK Racing 87
11 Matteo MASILI ITA Fairium NGRT 83
12 Rocco SESSLER GER MCA Racing 75
13 Julius COENEN GER Helena & Julius Racing 69
14 Noa CUYPERS BEL Junior Black Knights 64
15 Maxime SCHMID SWI Team Schmid 60
16 Luca GÖTTLICHER GER JRP Junior Academy 35
17 Filip NOVOTNÝ CZE Brno Circuit JRT 29
18 David SIDOROV UKR SP-Moto Junor Team UA 14
19 Tom KUIL NED TeamNL OpenLine 10
20 Rio OLOFSEN NED TeamNL OpenLine 9
21 Julius FRELLSEN DEN Frellsen RR 6
22 LŐRINC László HUN BRR Team 4
23 Michal PROKEŠ CZE Brno Circuit JRT 4
24 Delano GREVEN NED KNMV/DG Motorsport 3
25 Loris DEKKERS BEL Junior Black Knights 3
26 Levin PHOMMARA SWI Team Phommara 3
27 Sviatoslav PYLYPENKO UKR SP-Moto Junor Team UA 0

Az év végi díjkiosztó és a csapatfotózás képei: