2024. március 29. 14:46
KezdőlapMotorsportÖtödik vb-címe után szerződést is hosszabbított Gajser

Ötödik vb-címe után szerződést is hosszabbított Gajser

A szlovén Tim Gajser nemrég ötödik motokrossz-világbajnoki címét ünnepelhette. Ez szerződéshosszabbítást is ért számára.

Nemrég fejeződött be a motokrossz-világbajnokság szezonja, amely Tim Gajser ötödik vb-címét hozta, a negyediket a királykategóriában. Az emellett egyszer az MX2-ben is vb-címet szerző szlovén a szezonzáróra már világbajnokként érkezett, miután azt már két fordulóval azelőtt bebiztosította.

Gajser ennek ellenére jól ment a szezon utolsó két hétvégéjén is. Ezek közül mindkettőn ő lett a hétvége összetett győztese, végül több mint száz ponttal végzett az élen.

Nagyon könnyű döntést volt, hogy ennek a csodálatos kapcsolatnak a folytatása mellett döntöttünk a HRC-vel” – kommentálta a szerződéshosszabbítás tényét Gajser. „Mintha ez lenne a második otthonom. Sehol nem lennék jobb környezetben. Mindig azt mondtam, ‘boldog versenyző, gyors versenyző’. Mindenkivel imádok együtt dolgozni, legyen szó a Japánban lévő szerelőkről, az edzésen velem dolgozó szerelőről vagy az edzőmről. Nagyon várom, hogy ezt a jövőben is folytathassuk.

Gajser legnagyobb sikereit itt érte el. „Öt vb-címet nyertem a Hondával, szóval nagyon jól érzem magam a CFR450R nyergében. Mindig nagyszerű motort készítenek fel számomra, így tudom, hogy 2023-ban is világbajnoki címet célozhatok meg, már a hatodikat. Köszönettel tartozomm mindenkinek, akinek szerepe volt ebben, és az összes szurkolómnak.

Gajser csapattársa 2023-ban már nem Mitch Evans, hanem a spanyol Rubén Fernández lesz a másik Hondán.