2024. március 29. 02:31
KezdőlapMotorsportTragédia az IDM szabadedzésén: elhunyt Leon Langstädtler

Tragédia az IDM szabadedzésén: elhunyt Leon Langstädtler

Halálos baleset árnyékolta be az Német Gyorsasági Bajnokság, vagyis az IDM hockenheimi zárófordulóját. Az IDM Superbike második szabadedzésén halálos kimenetelű baleset történt Hockenheimben. A BMW-vel versenyző német Leon Langstädtler elhunyt.

Az IDM az alábbi közleményt adta ki:

„Szeptember 23-án pénteken súlyos baleset történt a Hockenheimringen az IDM zárofordulóján. A Superbike géposztály második szabadedzésén Leon Langstädtler bukott, és ennek következtében nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Az edzést azonnal megszakították piros zászlóval.
Langstädtler ellátását azonnal megkezdték, ám az orvosok minden erőfeszítése ellenére a 24 éves idsteini versenyző a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Valamennyi, a versenyben résztvevő szervezet és csapat sajnálja ezt a tragikus esetet, és erőt kíván a hozzátartozóknak és barátoknak ezekben a nehéz órákban”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by IDM (@idm.de)

A svájci Speedweek bővebben ír az esetről:

„Langstädtler a második mért körén volt, a pálya Motodrom része felé haladt, amikor a bejáratánál elesett. Mivel ott 200 km/h fölötti tempóval mennek, a mögötte érkező Daniel Kirchhoff-nak esélye sem volt kikerülni őt. Ennek következtében teljes erővel eltalálta Langstädtlert. 
A sportbírók azonnal a helyszínre értek, és a helyzet súlyosságát felismerve az orvosi személyzet azonnal megkezdte az újraélesztést. A mentőhelikoptert is készenlétben állt, de valamennyi erőfeszítés ellenére Leon Langstädtler életét nem tudták megmenteni. Kirchhoff szintén megsérült, őt egy közeli klinikára szállították.

Ahogyan halálos balesetekkor lenni szokott, a rendőrséget is értesítették, akik megkezdték a helyszínelést és a szemtanúk meghallgatását. A csapat és a Langstädtler család tagjait lelkisegélyben részesítették. Leon húga, Jessica szintén jelen volt, mivel ő a Twin Cupban versenyzik. A pénteki program további részét törölték. Egyelőre nem tudni, hogy a záróforduló hogyan folytatódik.”

Leon pályafutása során szinte végig az IDM-ben versenyzett: az ADAC Junior Kupa után a Yamaha R6, majd a Suzuki GSX-R márkakupákon át az IDM Superbike-ba vezetett az útja. Idén a Werk 2 Racing Team színeiben, egy BMW M1000RR-el versenyzett. Az utolsó előtti fordulót követően 18 ponttal a bajnokság 22. helyén állt.

Nyugodjék békében!

A P1RACE.HU ŐSZINTE RÉSZVÉTÉT FEJEZI KI A GYÁSZOLÓ CSALÁD ÉS BARÁTOK FELÉ!