2024. március 28. 22:58
KezdőlapMotorsportJuniorGP - Görbe Soma újabb szerencsétlen hétvégén van túl

JuniorGP – Görbe Soma újabb szerencsétlen hétvégén van túl

Görbe Soma 2022-es pechszériája sajnos továbbra sem ért véget. Az aragóniai forduló egyetlen versenyén az utolsó helyről rajtolt, mivel büntetést kapott a kvalifikáción. A versenyen 13 pozíciót javított, de futamának egy technikai probléma miatti bukás vetett véget.

Időmérő edzés

A JuniorGP osztályban Collin Veijer volt a leggyorsabb a két szabadedzés után. A holland megszerezte a pole pozíciót is David Alonso és csapattársa, Cormac Buchanan előtt. A már bajnok José Ruedának szombaton az időmérőn meg kellett elégednie a hetedik hellyel.

Görbe Soma a 21. helyen végzett, de végül büntetést kapott lassú motorozásért, így a mezőny végéről kellett nekivágnia a vasárnapi futamnak.

Soma Facebook oldalán osztotta meg érzéseit:

„Nehéz napot tudhatok magam mögött. Egy büntetés miatt holnap az utolsó helyről kell kezdenem a versenyt. Biztosan nem lesz könnyű a versenyen jó pozíciót elérni.”

Az időmérő edzés végeredménye:
1 Collin VEIJER AGR TEAM KTM 1:58.345
2 David ALONSO ASPAR JUNIOR TEAM GASGAS 1:58.464 0.119
3 Cormac BUCHANAN AGR TEAM KTM 1:58.626 0.281
4 Filippo FARIOLI ASPAR JUNIOR TEAM GASGAS 1:58.661 0.316
5 Adrián CRUCES CUNA DE CAMPEONES KTM 1:58.719 0.374

21 GÖRBE SOMA ARTBOX HONDA 2:00.007 1.662
A verseny

A futam ITT nézhető vissza. A JuniorGP versenye 2:39:40-nél kezdődik.

A pole pozícióból induló Collin Veijer a rajt után is az élen motorozott a 15 körös versenyen. A mezőny sokáig együtt maradt. A futam második részében Veijer, David Salvador és José Rueda tudott egy kis előnyt kimotorozni a mezőny többi tagjával szemben. A két spanyol többször is megpróbálta támadni Veijert, de az AGR Team versenyzője visszaverte a támadásokat, és sikeresen megvédte vezető pozícióját. Tizenöt kör után Veijer haladt át elsőként a célvonalon, mindössze 0,111 másodperccel Salvador és 0,175 másodperccel Rueda előtt. David Alonso lett a negyedik korai hibáját követően, míg Luca Lunetta zárta az első ötöt.

Görbe Soma a szombati büntetését követően a 29. (utolsó) helyről kezdte meg a futamot, és folyamatosan lépkedett előre. 4 körrel a leintés előtt már a 16. helyen motorozott, amikor technikai probléma miatt bukott. A magyar versenyző szerencsére nem sérült meg.

Nyilatkozatát Facebook oldalán olvashatjuk:

„A tegnapi időmérős büntetésem miatt ma a rajtrács végéről, a 29. helyről kellett nekivágnom a versenynek. A második körben már a 20. helyen voltam, és step by step lépkedtem előre. 4 körrel a vége előtt már a 16. helyen álltam amikor egy váltóprobléma miatt hatalmasat buktam. Szerencsére megúsztam sérülés nélkül, de sajnos nem fejezhettem be a versenyt. Nagyon sajnálom, mert bár a motor nem volt a topon,mégis élveztem vele a versenyzést. Folytatás Valenciában a hónap végén.”

A futam végeredménye:
1 Collin VEIJER AGR TEAM KTM
2 David SALVADOR LAGLISSE ACADEMY HUSQVARNA 0.111
3 José Antonio RUEDA TEAM ESTRELLA GALICIA 0,0 HONDA 0.175
4 David ALONSO ASPAR JUNIOR TEAM GASGAS 5.270
5 Luca LUNETTA AC RACING TEAM HUSQVARNA 5.273
….
Nem ért célba
GÖRBE SOMA ARTBOX HONDA

 

A JuniorGP idei utolsó állomására október 30-án, Valenciában kerül sor, ahol a mezőnyre két futam vár. A záróhétvége pont egy héttel lesz a MotoGP (és egyben a Red Bull Rookies Cup) szezonzárója előtt.