2024. április 26. 22:57
KezdőlapMotorsportMan-szigeti TT: Olivier Lavorel elhunyt sérülései következtében

Man-szigeti TT: Olivier Lavorel elhunyt sérülései következtében

A Man-szigeti TT az izgalmak mellett, rengeteg szomorúságot is tartogatott az idei évben. Közel 5 hónappal a verseny után újabb rossz hírek érkeztek – Olivier Lavorel is elhunyt sérülései következtében.

A Tourist Trophy versenyei idén rossz csillagzat alatt kerültek megrendezésre. Mark Purslow, César Chanal, Davy Morgan, Roger és Bradley Stockton után most Olivier Lavorel a 6. áldozata a 2022-es versenynek.

Az oldalkocsis TT első fordulója mindössze néhány percig tartott. Alig több mint egy kilométerrel a rajt után a francia TT újoncai, César Chanal és Olivier Lavorel az Ago’s Leap szakaszon elvesztették uralmukat a versenygép felett, és súlyos balesetet szenvedtek.

Este a szervezők bejelentették, hogy a bukás egy emberéletet követelt. Először Lavorelt nevezték meg elhunytként, de néhány nappal később a szervezőknek be kellett ismerniük, hogy sajnálatos keveredés történt, ugyanis a versenyzők ismeretlen okokból felcserélték azonosító céduláikat.

Míg Chanalnak nem volt esélye a túlélésre, Lavorelt még aznap este egy speciális kórházba szállították Nagy-Britanniába, miután a közeli Noble’s Hospitalban ellátásban részesült. A 35 éves francia nagyon súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben. Lavorel azonban erős harcosnak bizonyult, hónapokig küzdött az életéért. Ezt a harcot azonban október 25-én éjjel Franciaországban elveszítette.

A P1 Race szerkesztősége őszinte részvétét fejezi ki Olivier Lavorel családja és barátai felé!