szerda, október 5, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapSuperbikeSykes elégedett a hétvégi teljesítményével

Sykes elégedett a hétvégi teljesítményével

Míg korábbi Superbike-világbajnokságbeli kollégái Barcelonában teszteltek, Tom Sykes péntektől vasárnapig Snettertonban debütált a Brit Superbike-sorozat teszthétvégéjén.

- Hirdetés -

Sykes 2008 után tér vissza Nagy-Britannia legnagyobb motorsport-sorozatába, ahol 2008-ban negyedik lett, győzelmeket és dobogós helyezéseket szerzett, majd a világbajnokságra váltott.

A brit versenyző legutóbb 2010-ben szerepelt a BSB-ben szabadkártyával. Visszatérése után az elmúlt hétvégén Snettertonban debütált a Ducati nyergében, akik az idei évadban kilencedik bajnoki címért küzdenek.

- Hirdetés -

A 36 éves versenyző a snettertoni teszthétvége során egyre magabiztosabb lett a Ducati V4R-es versenygépén és behúzta a háromnapos gyakorlás második legjobb idejét. A 2013-as Superbike világbajnok 1:46.642-es idejével mindössze 0.072 másodperccel volt lassabb a Yamaha versenyzőjénél, Jason O’Halloran-nál.

Összességében egy igazán pozitív háromnapos teszt volt” – mondta elégedetten Sykes. “Szerencsénk volt az időjárással, minden a terv szerint alakult, és most már sokkal több mindent értek. Most azt kell elemeznünk, hogy mely területeken kell javulnunk és tovább dolgoznunk. Közeledik a szezon, és a három nap után határozottan felkészültebbnek érzem magam. A legfontosabb az volt, hogy megértsük, hol kell javulnunk.”

A héten újabb tesztnap vár a mezőnyre, ezúttal a Donington Parkban gurulnak pályára a versenyzők, március 31-én, ahol az előrejelzés szerint az időjárás nem lesz annyira kegyes a pilótákhoz, mint a snettertoni tesztelés idején.