szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeSykes elégedett a hétvégi teljesítményével

Sykes elégedett a hétvégi teljesítményével

Míg korábbi Superbike-világbajnokságbeli kollégái Barcelonában teszteltek, Tom Sykes péntektől vasárnapig Snettertonban debütált a Brit Superbike-sorozat teszthétvégéjén.

- Hirdetés -

Sykes 2008 után tér vissza Nagy-Britannia legnagyobb motorsport-sorozatába, ahol 2008-ban negyedik lett, győzelmeket és dobogós helyezéseket szerzett, majd a világbajnokságra váltott.

A brit versenyző legutóbb 2010-ben szerepelt a BSB-ben szabadkártyával. Visszatérése után az elmúlt hétvégén Snettertonban debütált a Ducati nyergében, akik az idei évadban kilencedik bajnoki címért küzdenek.

A 36 éves versenyző a snettertoni teszthétvége során egyre magabiztosabb lett a Ducati V4R-es versenygépén és behúzta a háromnapos gyakorlás második legjobb idejét. A 2013-as Superbike világbajnok 1:46.642-es idejével mindössze 0.072 másodperccel volt lassabb a Yamaha versenyzőjénél, Jason O’Halloran-nál.

Összességében egy igazán pozitív háromnapos teszt volt” – mondta elégedetten Sykes. “Szerencsénk volt az időjárással, minden a terv szerint alakult, és most már sokkal több mindent értek. Most azt kell elemeznünk, hogy mely területeken kell javulnunk és tovább dolgoznunk. Közeledik a szezon, és a három nap után határozottan felkészültebbnek érzem magam. A legfontosabb az volt, hogy megértsük, hol kell javulnunk.”

A héten újabb tesztnap vár a mezőnyre, ezúttal a Donington Parkban gurulnak pályára a versenyzők, március 31-én, ahol az előrejelzés szerint az időjárás nem lesz annyira kegyes a pilótákhoz, mint a snettertoni tesztelés idején.