2024. április 20. 10:52
KezdőlapSuperbikeA WSBK-szezonnyitót is kihagyja van der Mark

A WSBK-szezonnyitót is kihagyja van der Mark

Ahogy a teszteken is helyettesíteni kellett őt, az aragóniai szezonnyitón sem lehet ott a Superbike-vb mezőnyében Michael van der Mark.

Nemrég arról számoltunk be, hogy Michael van der Mark kihagyni kényszerült a Circuit de Catalunyán rendezett össznépi Superbike-világbajnoki tesztet sérülése miatt. Akkor egy ukrán motoros, Ilja Mihalcsik ugrott be a helyére, akit az endurance-világbajnokság mezőnyéből ismerhetünk.

A holland még márciusban szenvedett biciklibalesetet edzés közben, amelynek következtében eltört a lába. Így kényszerült kihagyni a montmelói tesztet, most pedig kiderült, a szezonnyitó aragóniai hétvégén sem indulhat. Ahogy a teszten, úgy a futamokon is Mihalcsik helyettesíti.

Nehéz döntést hoztam meg, de kénytelen vagyok kihagyni az aragóniai hétvégét” – mondja nehéz szívvel van der Mark. „Jelenleg okosnak és higgadtnak kell maradnunk, egyedül ez visz majd minket előre a rehabilitáció során. Nagyon hiányzik már a közös munka a BMW-vel, de a cél most az, hogy a lehető leghamarabb ismét egészséges lehessek.

Mihalcsik így a 2020-as vb-második helyezett Scott Redding mellé csatlakozik. Redding 2022-re szerződött a BMW-hez, tavalyig a Ducatinál versenyzett. Az angol mindössze hetedikként zárta a katalán tesztet. Hátránya ráadásul tekintélyes, másfél másodperces volt a leggyorsabb Toprak Razgatlıoğluhoz képest.

Mihalcsik, aki idén a spanyol Superbike-bajnokságban is versenyez majd, még Reddinghez képest is egy másodperccel lassabb legjobb kört futott.