2024. április 16. 23:47
KezdőlapMotoGPMiller: Senkit nem tudtam megelőzni

Miller: Senkit nem tudtam megelőzni

A gyári Ducati pilótái még mindig nem az elvárt szinten teljesítenek. Bizonyítja ezt Jack Miller vasárnapi 14. helye is.

A mindössze 2 világbajnoki pontot szerző ausztrál eleve hátrányból kezdte a futamot, mivel hiába szerezte meg a 11. rajtkockát, az időmérő edzésen feltartotta Fabio Quartararót, így 3 rajthelyes büntetést kapott. A futamot megnyerő, Aleix Espargaro 15 másodpercet adott Millernek.

„Nagyon kényes helyzetben vagyunk.” – kezdi Miller, szavait a Speedweek.com idézi.

„Az idő hiányzott ebből a hétvégéből leginkább, de a rajthelyünk sem volt a legjobb. A bemelegítő edzésen kipróbáltunk valami mást, ami az egyensúlyt illeti. Aztán a futamon újra egy másik irányba mentünk el. Bár végig jól mentem, nyomást is tudtam helyezni a többiekre, de egyszerűen nem voltam képes senkit megelőzni, mert a motor elejével gondjaim voltak, így nem tudtam letérni az ívről. A futam vége felé közelebb tudtam kerülni például Oliveirához, de nem tudtam elmenni mellette. Nagyon csalódott vagyok. Hatalmas csapás ez számomra, mivel a mezőny meglehetősen konstans teljesítményt nyújt. Amilyen gyorsan csak lehet, meg kell találnunk a megoldást. Soha nem volt még olyan futamom, ahol ne tudtam volna senkit megelőzni.”