2023. február 07. 05:30
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeMinden rosszul alakult Scott Redding számára

Minden rosszul alakult Scott Redding számára

Scott Redding mindössze egyetlen pontot tudott szerezni a három aragóniai versenyen, még beugró ukrán csapattársa is verte a BMW-n.

2020-ban második, tavaly harmadik lett a Ducati nyergében Scott Redding. Idénre BMW-re váltott, és a váltással, úgy néz ki, jóval több problémája lesz, mint arra előzetesen bárki számított. Pedig egyébként Redding nem kevés tesztkilométert tett bele az M1000RR-be, mégis, az aragóniai nyitóhétvégén mindössze egyetlen pontot tudott szerezni. Az egyetlen, amit fel tudott mutatni, az az első futam tizenötödik helye.

A viharfelhők már pénteken gyülekeztek Redding aragóniai nyitóhétvégéje felett, amikor azt láthattuk, hogy az összesített ranglistán mindössze a 16. leggyorsabb idővel rendelkezik, és a legrosszabb BMW-s versenyző volt az összes pályán lévő márkatárs közül. A két pénteki edzés alapján Redding hátránya még a beugró csapattárs, Ilja Mihalcsik idejéhez képest is négy tizeddel rosszabb volt.

Redding egyelőre tehát még javában az ismerkedési fázisban van a BMW soros négyhengeres motorjával a Ducati V4-e után.

Ahogy a legtöbb csapat, úgy mi is teszteltünk bőséggel” – mondja a csapatfőnök Shaun Muir. “Barcelonát jó formában hagytuk el, és csak négy-öt tizeddel voltunk amögött, ahová a topcsapatokat vártuk. Komoly kultúrsokk volt ez a hétvége ehhez képest. Kemény napokon vagyunk túl. Gondunk volt a tapadással, pedig több a motorerő, ahogy azt rendesen le is kommunikáltuk. Egyelőre (Redding) nehezen tud bánni vele, de így van ez egyébként Loris (Baz) és Eugene (Laverty) esetében is. Alkalmazkodnia kell még a motorhoz, ezt tudja ő is. Ez pedig időbe telik.

A hétvége nem úgy alakult, ahogy arra a tesztek alapján számítottunk. Főleg a tesztek alapján nehéz ezt elfogadni. Rengeteget dolgoztunk a problémánk megoldásán, de nem nagyon találtunk fogódzkodót. Meg kell értenünk, miért más ez, mint a teszteken, és miért szenvedünk jobban a tavalyi motorhoz képest. Sokkal több van ebben. Tapadásom se volt, a fékek se működtek” – tette hozzá Redding.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)