vasárnap, június 26, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeMinden rosszul alakult Scott Redding számára

Minden rosszul alakult Scott Redding számára

Scott Redding mindössze egyetlen pontot tudott szerezni a három aragóniai versenyen, még beugró ukrán csapattársa is verte a BMW-n.

- Hirdetés -

2020-ban második, tavaly harmadik lett a Ducati nyergében Scott Redding. Idénre BMW-re váltott, és a váltással, úgy néz ki, jóval több problémája lesz, mint arra előzetesen bárki számított. Pedig egyébként Redding nem kevés tesztkilométert tett bele az M1000RR-be, mégis, az aragóniai nyitóhétvégén mindössze egyetlen pontot tudott szerezni. Az egyetlen, amit fel tudott mutatni, az az első futam tizenötödik helye.

A viharfelhők már pénteken gyülekeztek Redding aragóniai nyitóhétvégéje felett, amikor azt láthattuk, hogy az összesített ranglistán mindössze a 16. leggyorsabb idővel rendelkezik, és a legrosszabb BMW-s versenyző volt az összes pályán lévő márkatárs közül. A két pénteki edzés alapján Redding hátránya még a beugró csapattárs, Ilja Mihalcsik idejéhez képest is négy tizeddel rosszabb volt.

Redding egyelőre tehát még javában az ismerkedési fázisban van a BMW soros négyhengeres motorjával a Ducati V4-e után.

Ahogy a legtöbb csapat, úgy mi is teszteltünk bőséggel” – mondja a csapatfőnök Shaun Muir. “Barcelonát jó formában hagytuk el, és csak négy-öt tizeddel voltunk amögött, ahová a topcsapatokat vártuk. Komoly kultúrsokk volt ez a hétvége ehhez képest. Kemény napokon vagyunk túl. Gondunk volt a tapadással, pedig több a motorerő, ahogy azt rendesen le is kommunikáltuk. Egyelőre (Redding) nehezen tud bánni vele, de így van ez egyébként Loris (Baz) és Eugene (Laverty) esetében is. Alkalmazkodnia kell még a motorhoz, ezt tudja ő is. Ez pedig időbe telik.

A hétvége nem úgy alakult, ahogy arra a tesztek alapján számítottunk. Főleg a tesztek alapján nehéz ezt elfogadni. Rengeteget dolgoztunk a problémánk megoldásán, de nem nagyon találtunk fogódzkodót. Meg kell értenünk, miért más ez, mint a teszteken, és miért szenvedünk jobban a tavalyi motorhoz képest. Sokkal több van ebben. Tapadásom se volt, a fékek se működtek” – tette hozzá Redding.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)