szerda, június 29, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeVisszavált tavalyi motorjára Razgatlıoğlu?

Visszavált tavalyi motorjára Razgatlıoğlu?

A Superbike-vb címvédő Toprak Razgatlıoğlu a hírek szerint azt mérlegeli, visszaváltson-e a tavalyi R1-esre, miután a 2022-es nem bánt éppen jól az első gumikkal.

- Hirdetés -

Érdekes kettősség figyelhető meg Toprak Razgatlıoğlu esetében. A 2021-es Superbike-világbajnokság győztese soha nem kezdett olyan jól szezont, mint most, ráadásul ezek a legjobb eredményei Aragóniában. A török mégis elégedetlen három dobogós helyével, amit összehozott a vb-szezonnyitón. Razgatlıoğlu az első, a második, és a harmadik futamon is harmadik lett.

Tavaly nem kezdtünk itt jól, ez a pálya ugyanis nem túlságosan fekszik a Yamaha számára” – mondja Razgatlıoğlu. “Ehhez képest három dobogó nyilván jobb. Alapvetően tényleg jó hétvége volt, a harmadik futamon például Johnnyval is tudtam harcolni. De az utolsó három körben óriásit esett vissza a tapadásom, így tovább már nem tudtam harcolni.

Ennek lehet persze egy megoldása. “Meglátjuk, mi lesz a következő versenye. Assen tavaly nem alakult jól, de idén erősek lehetünk. Ehhez mondjuk lehet, hogy az kell, hogy teljesen visszaváltsunk a 2021-es motorra, ami ott sokkal jobb lehet. Már itt is visszaváltottunk a régi elektronikára. Nem rossz az új sem, de bizonyos területeken jobban érzem magam a régivel. Elképzelhető, hogy Assenben is erre lesz majd szükség. Majd meglátjuk.

Addig, amíg bírta a motorja, Razgatlıoğlu viszont élvezte, amit átélt. “A Superpole-versenyen nagyon élveztem a csatát Rinaldival és Rea-vel. Rinaldit az utolsó kanyarban kellett megelőznöm a dobogóért és a pontokért! Ez a versenyzés! Mintha visszamentünk volna az időben 2015-be és a Supersport 600-ba! De aztán ott is a tapadással volt probléma. Johnny után már nem tudtam menni, így a harmadik hellyel kellett megelégednem.

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)