szombat, október 1, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapSuperbikeHazájában térne vissza a lábadozó Michael van der Mark

Hazájában térne vissza a lábadozó Michael van der Mark

Az első hétvégét kihagyni kényszerült sérülése miatt, az asseni Superbike-versenyekre viszont visszatérhet Michael van der Mark.

- Hirdetés -

Michael van der Mark még márciusban, alig valamivel a Superbike-világbajnoki szezon kezdete előtt törte el a lábát egy edzésbaleset során. Miután mountainbike-jával bukott, meg is kellett műteni, a szezont megelőző utolsó két tesztet és a nyitóhétvégét pedig kihagyta. Van der Mark helyettese Aragóniában Ilja Mihalcsik volt, aki az első futamon nyolcadik hellyel vétette észre magát. Később az ukrán a harmadik futamon tizenötödikként ért célba.

A holland motoros egyelőre még saját elmondása szerint sem teljesen egészséges, de bízik abban, hogy megkapja az orvosoktól az indulási engedélyt.

- Hirdetés -

A kényszerszünetem után úgy érzem, készen állok a visszatérésre hazámban” – szögezi le van der Mark a Motorsport.com kérdésére. “Persze nyilván minden az orvosok áldásán múlik. De úgy érzem, fel tudnék pattanni a BMW nyergébe. Úgy érzem, jól sikerült a műtét, ráadásul több olyan kiegészítő kezelés is történt, ami pluszba felgyorsította a rehabilitációt.

Ha esetleg vissza is térhet, tudja, helyén kell kezelni az elvárásokat. “Nyilván nem életem formájában fogok motorozni Assenben. Pláne úgy, hogy nem ültem az M1000RR-en tavaly év vége óta. Még a teszteken sem tudtam motorozni, így az első dolog az lesz, hogy megértsem a sok-sok fejlesztést, mielőtt ki tudom őket használni. És bár jól érzem magam, ez még nem jelent 100 százalékot. Így az első és legfontosabb, hogy visszaülhessek a motorra anélkül, hogy bármilyen eredményt kitűznénk magunknak. Aztán majd lehet építkezni.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)