hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeHazájában térne vissza a lábadozó Michael van der Mark

Hazájában térne vissza a lábadozó Michael van der Mark

Az első hétvégét kihagyni kényszerült sérülése miatt, az asseni Superbike-versenyekre viszont visszatérhet Michael van der Mark.

- Hirdetés -

Michael van der Mark még márciusban, alig valamivel a Superbike-világbajnoki szezon kezdete előtt törte el a lábát egy edzésbaleset során. Miután mountainbike-jával bukott, meg is kellett műteni, a szezont megelőző utolsó két tesztet és a nyitóhétvégét pedig kihagyta. Van der Mark helyettese Aragóniában Ilja Mihalcsik volt, aki az első futamon nyolcadik hellyel vétette észre magát. Később az ukrán a harmadik futamon tizenötödikként ért célba.

A holland motoros egyelőre még saját elmondása szerint sem teljesen egészséges, de bízik abban, hogy megkapja az orvosoktól az indulási engedélyt.

A kényszerszünetem után úgy érzem, készen állok a visszatérésre hazámban” – szögezi le van der Mark a Motorsport.com kérdésére. “Persze nyilván minden az orvosok áldásán múlik. De úgy érzem, fel tudnék pattanni a BMW nyergébe. Úgy érzem, jól sikerült a műtét, ráadásul több olyan kiegészítő kezelés is történt, ami pluszba felgyorsította a rehabilitációt.

Ha esetleg vissza is térhet, tudja, helyén kell kezelni az elvárásokat. “Nyilván nem életem formájában fogok motorozni Assenben. Pláne úgy, hogy nem ültem az M1000RR-en tavaly év vége óta. Még a teszteken sem tudtam motorozni, így az első dolog az lesz, hogy megértsem a sok-sok fejlesztést, mielőtt ki tudom őket használni. És bár jól érzem magam, ez még nem jelent 100 százalékot. Így az első és legfontosabb, hogy visszaülhessek a motorra anélkül, hogy bármilyen eredményt kitűznénk magunknak. Aztán majd lehet építkezni.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)