2024. március 28. 13:59
KezdőlapSuperbikePaul Denning: Razgatlıoğlu olyan tehetség, mint Stoner vagy Márquez

Paul Denning: Razgatlıoğlu olyan tehetség, mint Stoner vagy Márquez

A Yamaha csapatfőnöke, Paul Denning meg van győződve arról, hogy a 2021-es Superbike világbajnok Toprak Razgatlıoğlu egy évszázados tehetség.

Nem is lehet kérdéses, hogy a török hatalmas tehetség, hiszen a 6 szezonon keresztül egyeduralkodó Jonathan Rea-nek olyannyira komoly kihívója lett a 2021-es szezonban, hogy meg is szakította az észak-ír versenyző évekig tartó sikersorozatát. Toprak Razgatlıoğlu 13 győzelemmel és 29 dobogós helyezéssel nyerte a világbajnokság tavalyi évadát.

A Yamaha versenyzőjét azóta egy lehetséges MotoGP szerepléssel is hírbe hozták. Azonban a Supersport világbajnok Kenan Sofuoğlu védence még két évre írt alá a Superbike világbajnokságra. Tette ezt azért, mert a Yamahának nincs szabad helye a gyári csapatban.

A Pata Yamaha csapatfőnöke, Paul Denning egyértelművé tette, hogy megérdemli a helyet a királykategóriában.

„Tehetségesebb, mint bármelyik pilóta, akivel valaha dolgoztam, és tehetségesebb, mint bármelyik pilóta, akit valaha láttam”mondta el a török versenyzőről, akit olyan kivételes tehetségnek tart, mint Casey Stoner vagy Marc Marquez. „Toprakot egy szintre tenném velük. Azokat a dolgokat, amiket a motoron tud, még sosem láttuk: hogyan használja az első féket, milyen dőlésszöget mutat be és a hátsó kerékkel a levegőben… az a ráérzés és a megértés, amivel rendelkezik, hihetetlen. Ez teszi őt természetessé. Olyan dolgokat tud az egyensúlyával, a testkontrolljával és az erejével, amire a legtöbb sportoló nem képes.”

Razgatlıoğlu azon kevés superbike pilóta egyike, aki a MotoGP paddockban a legnagyobb elismerésnek örvend. Egy MotoGP teszttel, a Yamaha szeretné meggyőzni a Superbike világbajnokot, hogy fontolja meg a helyet a szatellit csapatban.