péntek, július 1, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikePaul Denning: Razgatlıoğlu olyan tehetség, mint Stoner vagy Márquez

Paul Denning: Razgatlıoğlu olyan tehetség, mint Stoner vagy Márquez

A Yamaha csapatfőnöke, Paul Denning meg van győződve arról, hogy a 2021-es Superbike világbajnok Toprak Razgatlıoğlu egy évszázados tehetség.

- Hirdetés -

Nem is lehet kérdéses, hogy a török hatalmas tehetség, hiszen a 6 szezonon keresztül egyeduralkodó Jonathan Rea-nek olyannyira komoly kihívója lett a 2021-es szezonban, hogy meg is szakította az észak-ír versenyző évekig tartó sikersorozatát. Toprak Razgatlıoğlu 13 győzelemmel és 29 dobogós helyezéssel nyerte a világbajnokság tavalyi évadát.

A Yamaha versenyzőjét azóta egy lehetséges MotoGP szerepléssel is hírbe hozták. Azonban a Supersport világbajnok Kenan Sofuoğlu védence még két évre írt alá a Superbike világbajnokságra. Tette ezt azért, mert a Yamahának nincs szabad helye a gyári csapatban.

A Pata Yamaha csapatfőnöke, Paul Denning egyértelművé tette, hogy megérdemli a helyet a királykategóriában.

“Tehetségesebb, mint bármelyik pilóta, akivel valaha dolgoztam, és tehetségesebb, mint bármelyik pilóta, akit valaha láttam”mondta el a török versenyzőről, akit olyan kivételes tehetségnek tart, mint Casey Stoner vagy Marc Marquez. “Toprakot egy szintre tenném velük. Azokat a dolgokat, amiket a motoron tud, még sosem láttuk: hogyan használja az első féket, milyen dőlésszöget mutat be és a hátsó kerékkel a levegőben… az a ráérzés és a megértés, amivel rendelkezik, hihetetlen. Ez teszi őt természetessé. Olyan dolgokat tud az egyensúlyával, a testkontrolljával és az erejével, amire a legtöbb sportoló nem képes.”

Razgatlıoğlu azon kevés superbike pilóta egyike, aki a MotoGP paddockban a legnagyobb elismerésnek örvend. Egy MotoGP teszttel, a Yamaha szeretné meggyőzni a Superbike világbajnokot, hogy fontolja meg a helyet a szatellit csapatban.