hétfő, október 3, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapMotoGPLin Jarvis: Razgatlıoğlunak minél hamarabb váltania kell

Lin Jarvis: Razgatlıoğlunak minél hamarabb váltania kell

Minden bizonnyal a Yamahánál nem lesz hely a 2023-as MotoGP gyári csapatban a Superbike-világbajnok Toprak Razgatlıoğlu számára, de a japán gyártónál mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szatellit csapat ajánlatát elfogadja a török.

- Hirdetés -

A 2021-es Superbike-világbajnoki cím megszerzése után Toprak Razgatlıoğlunak MotoGP-tesztet ígértek – nem minden hátsó szándék nélkül, hiszen a török versenyző látványos vezetési stílusával szívesen látott tagja lenne a sorozatnak.

Razgatlıoğlu és menedzsere, Kenan Sofuoğlu azonban világossá tették, hogy kizárólag a gyári csapathoz való átigazolást veszik fontolóra. Erre azonban jelen állás szerint legkorábban 2024-ben lenne lehetőség, amikor Franco Morbidelli szerződése lejár.

- Hirdetés -

Az M1-gyel való tesztelésre júniusban Aragóniában kerülne sor, de a versenynaptár zsúfoltsága miatt valószínűleg augusztusban lesz erre lehetőség.

“Azt mondtuk neki, hogy ha váltani akar, akkor jobb, ha minél előbb megteszi, mert idén lesz 26 éves. Szóval ha a MotoGP-be akar kerülni, akkor hamarosan meg kell lépnie” – mondta a Yamaha versenyfőnöke, Lin Jarvis. “Szóval mi lenne jobb, mint egy teszt az M1-el? Júniusra terveztünk neki egy gyakorlást, egy csapatot adunk mellé, és egy egész napot tesztelünk vele. Ez lesz az első alkalom, hogy lássuk, hogyan tud teljesíteni ezen a motoron. Úgy gondolom, hogy ügyes versenyző lehet a MotoGP géposztályban.”

Razgatlıoğlu MotoGP-tesztjére eredetileg 2021 végén került volna sor, de végül ez elmaradt.

“Sokkal korábban ki kellett volna próbálnia az M1-et. Több oka is volt annak, hogy nem jött össze”mondta Jarvis. “Most az első koncepcióból lett egy másik, mert minden bizonnyal fontolgatja a MotoGP-be szerződés lehetőségét.”