szombat, május 21, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
KezdőlapMotoGPLin Jarvis: Razgatlıoğlunak minél hamarabb váltania kell

Lin Jarvis: Razgatlıoğlunak minél hamarabb váltania kell

Minden bizonnyal a Yamahánál nem lesz hely a 2023-as MotoGP gyári csapatban a Superbike-világbajnok Toprak Razgatlıoğlu számára, de a japán gyártónál mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szatellit csapat ajánlatát elfogadja a török.

- Hirdetés -

A 2021-es Superbike-világbajnoki cím megszerzése után Toprak Razgatlıoğlunak MotoGP-tesztet ígértek – nem minden hátsó szándék nélkül, hiszen a török versenyző látványos vezetési stílusával szívesen látott tagja lenne a sorozatnak.

Razgatlıoğlu és menedzsere, Kenan Sofuoğlu azonban világossá tették, hogy kizárólag a gyári csapathoz való átigazolást veszik fontolóra. Erre azonban jelen állás szerint legkorábban 2024-ben lenne lehetőség, amikor Franco Morbidelli szerződése lejár.

Az M1-gyel való tesztelésre júniusban Aragóniában kerülne sor, de a versenynaptár zsúfoltsága miatt valószínűleg augusztusban lesz erre lehetőség.

“Azt mondtuk neki, hogy ha váltani akar, akkor jobb, ha minél előbb megteszi, mert idén lesz 26 éves. Szóval ha a MotoGP-be akar kerülni, akkor hamarosan meg kell lépnie” – mondta a Yamaha versenyfőnöke, Lin Jarvis. “Szóval mi lenne jobb, mint egy teszt az M1-el? Júniusra terveztünk neki egy gyakorlást, egy csapatot adunk mellé, és egy egész napot tesztelünk vele. Ez lesz az első alkalom, hogy lássuk, hogyan tud teljesíteni ezen a motoron. Úgy gondolom, hogy ügyes versenyző lehet a MotoGP géposztályban.”

Razgatlıoğlu MotoGP-tesztjére eredetileg 2021 végén került volna sor, de végül ez elmaradt.

“Sokkal korábban ki kellett volna próbálnia az M1-et. Több oka is volt annak, hogy nem jött össze”mondta Jarvis. “Most az első koncepcióból lett egy másik, mert minden bizonnyal fontolgatja a MotoGP-be szerződés lehetőségét.”