2024. március 28. 23:12
KezdőlapSuperbikeDenning: új alkatrészek Razgatlıoğlunak

Denning: új alkatrészek Razgatlıoğlunak

Mivel minden szem Toprak Razgatlıoğlu 2023-as MotoGP-be való esetleges átigazolására szegeződik, Paul Denning beszélt erről is. Ezen kívül megerősítette, hogy a csapat új alkatrészeket kap az estorili fordulóra.

A regnáló világbajnok Toprak Razgatlıoğlu ezen a hétvégén Estorilban csökkentené hátrányát a világbajnoki győzelemért folytatott küzdelemben. Lemaradása 45 pont a bajnokságot vezető Alvaró Bautistával szemben. Mint arról többször beszámoltunk már, Assenben Rea-vel való ütközése után mindketten kiestek a versenyen. Ezzel a spanyol növelni tudta előnyét az élen. Az előttünk álló hétvége kapcsán azonban a Pata Yamaha főnöke, Paul Denning bízik abban, hogy a színfalak mögött végzett kemény munka meghozza gyümölcsét.

„Assen óta nem teszteltünk, de a színfalak mögött rengeteg munkát végeztünk, hogy mindkét versenyzőnek adjunk valami kis pluszt.” – kezdte Denning. „Az aragóniai és az asseni teljesítmény nagyon-nagyon közel volt a győzelemhez, nagy előrelépés volt a tavalyi évhez képest, de nem volt elég a győzelemhez. Rengeteg munka folyt a színfalak mögött, és sok újdonságot hoztunk. Különösen Toprak oldalán, hogy segítsünk neki egy újabb lépést tenni a motor egyensúlyát illetően. Az egyik kijáratról nézve úgy tűnik, hogy rendben van. Ez az egyik kedvenc pályája, és a nagy megmérettetés a hétvége későbbi részében következik. Mindig is láttuk, hogy Toprak a természetes tehetségével rögtön szupergyors. Amikor Bautista, illetve Rea és a csapataik fejlesztik a motorokat és javítják a csomagot, ki tudják használni az összes teljesítményt, akkor sokkal nagyobb kihívás lesz.”

A török MotoGP-be való esetleges átigazolásáról és arról, hogy aggódik-e elvesztése miatt, Denning így nyilatkozott: „Nem, nem igazán. Ő a Yamaha szerződtetett versenyzője, és ha a Yamaha a MotoGP-ben akarja őt, az 2023-ban negatív lenne erre a csapatra nézve, de hatalmas pozitívum lenne a WorldSBK és a Yamaha versenyzőfejlesztési programja számára. Mint mindenben, ebben is lesznek előnyök és hátrányok. Önző szempontból reméljük, hogy jövőre is itt lesz velünk.”

Végül Denning beszélt az Assenben Jonathan Reával való összecsapásról is, és nem köntörfalazott: „Mindketten idegesek voltak [ennél kevésbé szofisztikáltan nyilatkozott a csapatvezető – a szerk.], ami megtörténik, ha a földön végzed. Mindketten másképp látták a dolgot. Mindkettőjüknek jobb lett volna, ha elkerülik. Viszont felnőtt srácok, és továbblépnek”.