csütörtök, július 7, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeWSBK: A helyettes is helyettest kap, jön Marvin Fritz Estorilban

WSBK: A helyettes is helyettest kap, jön Marvin Fritz Estorilban

Roberto Tamburini már eleve egy beugró motoros Isaac Viñales helyén. Most ő is kiesik egy sérülés miatt, így jön egy helyettes az ő helyére is.

- Hirdetés -

Érdekes heteken van túl a Motoxracing Superbike-világbajnoki istálló. A csapat egy szem Yamahájára eredetileg Isaac Viñales ülhetett volna fel a 2022-es szezonra, azonban ő alig néhány héttel a szezonkezdet előtt távozott. Viñales egyébként azóta ugyancsak talált magának helyet a rajtrácson, de helyére a Motoxracingnél az olasz Roberto Tamburini került.

Nos, most Roberto Tamburini egy edzésbalesetben megsérült, így elég komoly a fluktuáció az istállónál. A helyettes Tamburini helyén végül a német Marvin Fritz lesz Portugáliában, akinek sem a Yamaha, sem a Superbike-vb nem ismeretlen terep.

Az alapesetben az endurance-vb-n vitézkedő Fritz tavaly már indult két hétvégén. Legjobb eredményét Mostban érte el, itt az első futamon tizedikként intették le. Ezt követően sem a másik két cseh futamon, sem a jerezi hétvégén nem tudott több pontot szerezni. A most helyettes szerepben induló Fritz tavalyi szabadkártyás szereplésekor egy endurance-specifikációjú Yamahán ült, most tehát először próbálhat ki egy ízig-vérig WSBK-szabályok szerint felkészített gépet.

El sem hittem, amikor megkaptam a hírt, hogy már Estorilban versenyezhetek!” – lelkendezett Fritz. “Azzal számoltam, hogy majd Mostban szereplek szabadkártyásként, ezt most jelentősen átírta a sors. És emiatt nagyon boldog vagyok!

Persze Fritz bár beugrik, így pedig váratlan versenylehetőséget kap, sportszerű is. “Nagyon sajnálom Robertót, remélem, mihamarabb rendbejön. A magam részéről viszont alig várom, hogy felülhessek a Motoxracing R1-esére. Ez egy nagyszerű lehetőség, és igyekszem a legtöbbet kihozni belőle. Köszönettel tartozom a belém vetett bizalomért Sandro Carusi csapatfőnöknek.

A Motoxracing Yamahájával az “eredeti helyettes” Roberto Tamburini legjobb eredménye egyelőre egy 11. hely a harmadik holland futamon. Az olasz a hat versenyből háromszor is pontot tudott szerezni, összesen kilencet.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)