2024. március 28. 15:13
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Estoril az egyik kedvenc pályám

Razgatlıoğlu: Estoril az egyik kedvenc pályám

Toprak Razgatlıoğlu az első edzésen második helyen végzett, de a második gyakorláson rekord időt motorozott.

Az FP1-ben Toprak Razgatlıoğlu már erősen kezdett, hiszen 1:36.572 perc alatt második lett, csak a yamahás márkatársa, Garrett Gerloff volt gyorsabb. Délután azonban Jonathan Rea volt az, aki gyors köridőkkel kezdte a második edzést. A török csak az utolsó percekben gyújtotta be a rakétákat – és 1:36.290 perc alatt a világbajnok 0,3 másodperccel gyorsabban ért körbe az aszfaltcsíkon saját, 2020-ban felállított körrekordjánál.

„Ez nem volt rossz, de szombaton még próbálkozunk valamit a beállításokon” – mondta el Razgatlioglu a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában. „Sokkal jobban érzem magam itt a motoron, Estoril ráadásul az egyik kedvenc pályám. Aragón és Assen nem igazán illik a stílusomhoz. Szórakoztató üzemmódba kell kerülnöd ahhoz, hogy gyorsan tudj motorozni, és itt ez a helyzet.”

A Yamaha versenyzője éppen ott lát fejlődési lehetőséget, ahol már most is dominál.

„Úgy gondolom, hogy a fékezésen még javíthatunk egy kicsit” – mondta a török versenyző. „De a versenyek mindig valami másról szólnak. Itt a gumik tartósságára kell figyelnünk, mert viszonylag meleg van, és az aszfaltnak nincs sok tapadása. Szombaton egy jó kvalifikációra van szükségem – talán egy új rekorddal. Aztán pedig a győzelemért akarok harcolni, amire nagy szükségem van.”

A világbajnok maga mögött hagyta a Jonathan Rea-vel történt asseni incidenst.

„Egyből utána természetesen frusztrált voltam” – ismerte el Razgatlioglu. „Most már minden rendben van. Nem nézek vissza, a szezon hátralévő részére koncentrálok, és futamról futamra veszem a versenyt.”