2023. február 09. 11:16
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeMégsem lesz ott Misanóban szabadkártyával Haslam

Mégsem lesz ott Misanóban szabadkártyával Haslam

Leon Haslam a beugrás után ezúttal hivatalosan szabadkártyásként lett volna ott a WSBK aktuálisan hétvégéjén. De nem fér össze a naptárjával.

Leon Haslam idén eredetileg már csak szabadkártyával indult volna Superbike-világbajnoki futamokon, miután a hangsúlyt 2022-re a brit bajnokságra helyezte át. Haslam egyébként is az idő előrehaladtával kiszeretett a bajnokságból. Saját értékítélete szerint a WSBK egyre inkább olyan, mint egy börtön, ez pedig még meg is könnyítette a döntését.

Haslam szezonja aztán jelentősen máshogy alakult, miután a Pedercini Kawasaki megvált Loris Cressontól. A veterán angol ekkor beugróként szerepelt a belga (ideiglenes) utódjaként, és szerzett összesen három pontot.

Hogy még tovább bonyolítsa a naptárát, Leon Haslammel kapcsolatban nemrég kiderült az is, hogy ő lesz a Kawasaki gyári csapatának egyik motorosa az endurance-vb suzukai nyolcórás futamán. Az most derült ki a szereplők számára, hogy a misanói WSBK-szabadkártyás beugrás és az endurance-világbajnoki felkészülés nem fog összeférni a 39 éves motoros számára. Haslam helyére így Alessandro Delbianco kerül, aki annak idején, 2019-ben még teljes szezonban a vb-mezőnyt erősítette. Ezen kívül pedig tavaly Mostban indult még.

Nagy örömmel üdvözölhetjük Alessandrót a csapatunkban a misanói fordulóra” – mondta el a helyettesítéssel kapcsolatban a csapatfőnök Lucio Pedercini. “Korábban már beszéltünk vele közös munkáról, de akkor egyszerűen nem volt megfelelő az időzítés. Az viszont, hogy egy Alessandro Delbianco-kaliberű motorost köszönthetünk az istállónál a hazai futamunkon, egy valóra vált álom.

A Haslam helyére beugró Alessandro Delbianco legjobb eredménye egy kilencedik hely a 2019-es donington parki hétvégéről.

Nagyon örülök, hogy visszatérhetek a Superbike-vb paddockjában” – mondja a lehetőséggel kapcsolatban Delbianco. “24 éves vagyok, sokkal több tapasztalattal a korábbiakhoz képest. Sokkal felkészültebben vágok bele ebbe a lehetőségbe. Mindezt ráadásul Misanóban tehetem meg, ami az otthonom. Így csak a csapattal és a motorral kell megismerkednem, nem kell majd pályát tanulnom. Így minden sokkal egyszerűbb lehet majd.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)