2024. április 19. 14:06
KezdőlapSuperbikeMégsem lesz ott Misanóban szabadkártyával Haslam

Mégsem lesz ott Misanóban szabadkártyával Haslam

Leon Haslam a beugrás után ezúttal hivatalosan szabadkártyásként lett volna ott a WSBK aktuálisan hétvégéjén. De nem fér össze a naptárjával.

Leon Haslam idén eredetileg már csak szabadkártyával indult volna Superbike-világbajnoki futamokon, miután a hangsúlyt 2022-re a brit bajnokságra helyezte át. Haslam egyébként is az idő előrehaladtával kiszeretett a bajnokságból. Saját értékítélete szerint a WSBK egyre inkább olyan, mint egy börtön, ez pedig még meg is könnyítette a döntését.

Haslam szezonja aztán jelentősen máshogy alakult, miután a Pedercini Kawasaki megvált Loris Cressontól. A veterán angol ekkor beugróként szerepelt a belga (ideiglenes) utódjaként, és szerzett összesen három pontot.

Hogy még tovább bonyolítsa a naptárát, Leon Haslammel kapcsolatban nemrég kiderült az is, hogy ő lesz a Kawasaki gyári csapatának egyik motorosa az endurance-vb suzukai nyolcórás futamán. Az most derült ki a szereplők számára, hogy a misanói WSBK-szabadkártyás beugrás és az endurance-világbajnoki felkészülés nem fog összeférni a 39 éves motoros számára. Haslam helyére így Alessandro Delbianco kerül, aki annak idején, 2019-ben még teljes szezonban a vb-mezőnyt erősítette. Ezen kívül pedig tavaly Mostban indult még.

Nagy örömmel üdvözölhetjük Alessandrót a csapatunkban a misanói fordulóra” – mondta el a helyettesítéssel kapcsolatban a csapatfőnök Lucio Pedercini. „Korábban már beszéltünk vele közös munkáról, de akkor egyszerűen nem volt megfelelő az időzítés. Az viszont, hogy egy Alessandro Delbianco-kaliberű motorost köszönthetünk az istállónál a hazai futamunkon, egy valóra vált álom.

A Haslam helyére beugró Alessandro Delbianco legjobb eredménye egy kilencedik hely a 2019-es donington parki hétvégéről.

Nagyon örülök, hogy visszatérhetek a Superbike-vb paddockjában” – mondja a lehetőséggel kapcsolatban Delbianco. „24 éves vagyok, sokkal több tapasztalattal a korábbiakhoz képest. Sokkal felkészültebben vágok bele ebbe a lehetőségbe. Mindezt ráadásul Misanóban tehetem meg, ami az otthonom. Így csak a csapattal és a motorral kell megismerkednem, nem kell majd pályát tanulnom. Így minden sokkal egyszerűbb lehet majd.