szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeMégsem lesz ott Misanóban szabadkártyával Haslam

Mégsem lesz ott Misanóban szabadkártyával Haslam

Leon Haslam a beugrás után ezúttal hivatalosan szabadkártyásként lett volna ott a WSBK aktuálisan hétvégéjén. De nem fér össze a naptárjával.

- Hirdetés -

Leon Haslam idén eredetileg már csak szabadkártyával indult volna Superbike-világbajnoki futamokon, miután a hangsúlyt 2022-re a brit bajnokságra helyezte át. Haslam egyébként is az idő előrehaladtával kiszeretett a bajnokságból. Saját értékítélete szerint a WSBK egyre inkább olyan, mint egy börtön, ez pedig még meg is könnyítette a döntését.

Haslam szezonja aztán jelentősen máshogy alakult, miután a Pedercini Kawasaki megvált Loris Cressontól. A veterán angol ekkor beugróként szerepelt a belga (ideiglenes) utódjaként, és szerzett összesen három pontot.

Hogy még tovább bonyolítsa a naptárát, Leon Haslammel kapcsolatban nemrég kiderült az is, hogy ő lesz a Kawasaki gyári csapatának egyik motorosa az endurance-vb suzukai nyolcórás futamán. Az most derült ki a szereplők számára, hogy a misanói WSBK-szabadkártyás beugrás és az endurance-világbajnoki felkészülés nem fog összeférni a 39 éves motoros számára. Haslam helyére így Alessandro Delbianco kerül, aki annak idején, 2019-ben még teljes szezonban a vb-mezőnyt erősítette. Ezen kívül pedig tavaly Mostban indult még.

Nagy örömmel üdvözölhetjük Alessandrót a csapatunkban a misanói fordulóra” – mondta el a helyettesítéssel kapcsolatban a csapatfőnök Lucio Pedercini. “Korábban már beszéltünk vele közös munkáról, de akkor egyszerűen nem volt megfelelő az időzítés. Az viszont, hogy egy Alessandro Delbianco-kaliberű motorost köszönthetünk az istállónál a hazai futamunkon, egy valóra vált álom.

A Haslam helyére beugró Alessandro Delbianco legjobb eredménye egy kilencedik hely a 2019-es donington parki hétvégéről.

Nagyon örülök, hogy visszatérhetek a Superbike-vb paddockjában” – mondja a lehetőséggel kapcsolatban Delbianco. “24 éves vagyok, sokkal több tapasztalattal a korábbiakhoz képest. Sokkal felkészültebben vágok bele ebbe a lehetőségbe. Mindezt ráadásul Misanóban tehetem meg, ami az otthonom. Így csak a csapattal és a motorral kell megismerkednem, nem kell majd pályát tanulnom. Így minden sokkal egyszerűbb lehet majd.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)