2024. március 28. 23:29
KezdőlapSuperbike2 dobogó hazai pályán: Rinaldi úgy érzi, "tartozott" ezzel

2 dobogó hazai pályán: Rinaldi úgy érzi, „tartozott” ezzel

A két hosszú futam kiválóan alakult Michael Ruben Rinaldi szempontjából: Misanóból így kimondottan elégedetten távozik.

Michael Ruben Rinaldi számára Misano tulajdonképpen hazai pálya, ugyanis innen alig néhány kilométerre nőtt fel. Az olasz hétvége pedig be is váltotta a hozzá fűzött reményeket. Rinaldi a két hosszú futamon egyaránt dobogóra állhatott, idén először a szezonban. És bár a középső Superpole-futam nem sikerült jól, hiszen pontot sem tudott szerezni, ettől még a Ducati motorosa elégedetten zárta a vasárnapot.

Nyilván nagyon boldog vagyok” – lelkendezett Rinaldi a harmadik futam leintése után. „A Superpole-verseny után kicsit csalódott voltam még, mert a warm-upon jónak tűnt oda is a tempóm, de aztán ott valami félrement. Hirtelen egy másodperccel lett lassabb a motorom, mint a warm-upon. A taktika az volt, hogy nyomjuk, ahogy csak tudjuk, és meglátjuk, meddig jutunk. A hetedik körben vagy hol jártunk, és mire odaértünk, semmi energiám nem volt már.

Aztán a harmadik futam már sokkal jobban alakult. „Arra nagyon fókuszálnom kellett, de sikerült, megcsináltam! Büszke és nagyon boldog vagyok, de azt gondolom, kelleni fog még néhány futam, mire elmondhatom, hogy rendszeresen ott tudok lenni az élmezőnyben. De jó úton haladunk, hogy még több ilyen versenyünk legyen. Ez a két dobogó az olasz drukkereknek és a családomnak szól – úgy érztem, tartoztam nekik ezzel!

Két harmadik helyének köszönhetően Michael Ruben Rinaldi jelenleg 99 ponttal rendelkezik, ezzel hatodik a vb-tabellán. Ezt egyébként csapattársa, Álvaro Bautista vezeti.