szerda, szeptember 28, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park sprint
SuperSport - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park 3.verseny
KezdőlapSuperbikeRea frusztrált Misano után

Rea frusztrált Misano után

Először fordult elő 2022-ben, hogy Jonathan Rea az aktuális hétvége egyetlen futamát sem tudta megnyerni. Nem ehhez szokott…

- Hirdetés -

Jonathan Rea tulajdonképpen csak az első futamnak vághatott neki győzelmi esélyekkel Misanóban. Bár ekkor is lemaradt az első helyről Álvaro Bautista mögött, legalább meg tudta nehezíteni a spanyol dolgát. A második futamon aztán szintén a ducatis mögött ért be, csak épp a vb-címvédő Toprak Razgatlıoğlu mindkettejüket megelőzte és megnyerte a Superpole-versenyt. A harmadik futamon aztán az északír már a dobogóra sem állhatott fel, miután még Michael Ruben Rinaldi is meg tudta előzni őt.

A hatszoros világbajnok érthető módon elég frusztrált.

- Hirdetés -

Még a Superpole-verseny elején is úgy éreztem, minden rendben. Aztán amikor rákapcsoltunk volna, már nem tudtam Toprakkal menni” – idézi fel a hétvégét Rea. “Nagyon jól ment, kiváló tempója volt. Aztán amint Álvaro tiszta pályát kapott maga előtt, ő is elment mellettem.

Pedig Rea a maga részéről úgy érzi, mindent megtett. “Úgy éreztem, a legtöbbet hozom ki a helyzetemből, de ez sem volt elég. Frusztráló volt ez, mert láttam, ahogy megy el a hétvége. A hosszú versenyen is csak negyedik voltam az első kanyarból kijövet, de vissza tudtam jönni harmadiknak. Beálltam egy tempóra, amiről azt gondoltam, kellően jó lehet. A kanyarbemeneteknél nagyon szenvedtem, emellett pedig a tempóm egyszerűen nem volt elég jó.

Jonathan Rea a második-harmadik-negyedik helyet hozó misanói hétvégével jelenleg 184 ponttal rendelkezik. Ez 36-tal kevesebb, mint az a mennyiség, amely az éllovas Álvaro Bautista neve mellett áll.

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)