hétfő, június 27, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeRea frusztrált Misano után

Rea frusztrált Misano után

Először fordult elő 2022-ben, hogy Jonathan Rea az aktuális hétvége egyetlen futamát sem tudta megnyerni. Nem ehhez szokott…

- Hirdetés -

Jonathan Rea tulajdonképpen csak az első futamnak vághatott neki győzelmi esélyekkel Misanóban. Bár ekkor is lemaradt az első helyről Álvaro Bautista mögött, legalább meg tudta nehezíteni a spanyol dolgát. A második futamon aztán szintén a ducatis mögött ért be, csak épp a vb-címvédő Toprak Razgatlıoğlu mindkettejüket megelőzte és megnyerte a Superpole-versenyt. A harmadik futamon aztán az északír már a dobogóra sem állhatott fel, miután még Michael Ruben Rinaldi is meg tudta előzni őt.

A hatszoros világbajnok érthető módon elég frusztrált.

Még a Superpole-verseny elején is úgy éreztem, minden rendben. Aztán amikor rákapcsoltunk volna, már nem tudtam Toprakkal menni” – idézi fel a hétvégét Rea. “Nagyon jól ment, kiváló tempója volt. Aztán amint Álvaro tiszta pályát kapott maga előtt, ő is elment mellettem.

Pedig Rea a maga részéről úgy érzi, mindent megtett. “Úgy éreztem, a legtöbbet hozom ki a helyzetemből, de ez sem volt elég. Frusztráló volt ez, mert láttam, ahogy megy el a hétvége. A hosszú versenyen is csak negyedik voltam az első kanyarból kijövet, de vissza tudtam jönni harmadiknak. Beálltam egy tempóra, amiről azt gondoltam, kellően jó lehet. A kanyarbemeneteknél nagyon szenvedtem, emellett pedig a tempóm egyszerűen nem volt elég jó.

Jonathan Rea a második-harmadik-negyedik helyet hozó misanói hétvégével jelenleg 184 ponttal rendelkezik. Ez 36-tal kevesebb, mint az a mennyiség, amely az éllovas Álvaro Bautista neve mellett áll.

SourceCrash.net
Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)