2024. április 25. 07:24
KezdőlapSuperbikeNem beszélt még Rea és a Kawasaki új szerződésről

Nem beszélt még Rea és a Kawasaki új szerződésről

Jonathan Rea hatszoros Superbike-világbajnok lett a Kawasakival. A sikeres múlt és jelen után viszont a közös jövő most a levegőben lóg.

Jonathan Rea és a Kawasaki közös története során egymás után írt át egy sor rekordot a Superbike-világbajnokság történelemkönyvében. Az északír egyrészt hatszoros világbajnok, másrészt 215-ször állt dobogón, ebből 117-szer futamgyőztesként. Rea az idei szezonban is nyert már öt futamot, és bár legutóbb Misanóban nőtt a hátránya, az esélye a hetedik vb-címre mindenképp megvan még.

Rea szerződése a szezon végén lejár. Adná magát a kawasakis folytatás, az érintett viszont látványosan kerülte a válaszadást a jövőjét firtató kérdésre.

2023 még rettenetesen messze van. Egyrészt nagyon izgalmas, másrészt pedig nagyon feszült időszak is ez, mert a szerződésem végén járok. Izgatottak vagyunk, mi lesz jövőre, de jelenleg még nem ültem le a csapattal semmilyen formában. Tisztelettel megkértem a csapatot az eddigi időszakra vonatkozóan, hogy koncentráljunk a bajnokságra. A következő futamig hátralévő egy hónapban viszont lesz időnk beszélni erről” – fogalmazott Rea.

Érdekes, hogy hogy alakultak át a 35 éves versenyző gondolatai a karrier hosszúságát illetően. „Ha mondjuk négy éve megkérdeznek erről, azt mondtam volna, hogy ide érkezve már régesrég visszavonulok. Most viszont azt érzem, rengeteg van még bennem. Izgatott vagyok azzal kapcsolatban, mit sikerül összehozni 2023-ra.

Jonathan Rea 2015 óta versenyez a Kawasakival, előtte hat évig a Hondát erősítette.

Forráscrash.net