2023. január 31. 08:01
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeAggódik a Ducati tempója miatt Toprak Razgatlıoğlu

Aggódik a Ducati tempója miatt Toprak Razgatlıoğlu

Első 2022-es győzelmének nagyon örül Toprak Razgatlıoğlu, emellett viszont aggodalommal figyeli azt is, a Ducati mennyire gyors.

Sokáig kellett böjtölnie első 2022-es győzelméig, de Toprak Razgatlıoğlu a misanói Superpole-futamon végre-valahára győzni tudott. Ezzel egy műszaki hiba miatti kiesést tudott maga mögött hagyni, míg a harmadik futamon másodikként intették le. Ezzel némileg közelebb tudott ugyan zárkózni Jonathan Rea-hez, de a vb-éllovas Álvaro Bautista túl messze volt a török vb-címvédőtől. Razgatlıoğlu hátránya a ducatishoz képest tetemes, 79 pont.

A Superpole-futamon aratott győzelme Razgatlıoğlu 19. sikere volt WSBK-karrierje során. Ennek legalább örülni tudott. “Hihetetlen verseny volt, hihetetlen, 1:33-as tempóval” – kezd bele Razgatlıoğlu a Motorsport.com kérdésére válaszolva. “Ez számomra egy nagyszerű eredmény volt azok után, hogy az első főfutamon kiestünk műszaki hiba miatt. Vasárnapra rengeteget tudtunk fejlődni, főleg a fékezést illetően. Szombaton a motorom nagyon sok szempontból nem volt jó. Nem illettek a beállítások a stílusomhoz. A vasárnap viszont sokkal jobban alakult. Most kell egy hosszú versenyes győzelem. Doningtonban meglátjuk.

A Yamaha tempója és a megfelelő beállítások mellett viszont ott tornyosul még a Ducati és Álvaro Bautista által jelentett probléma Razgatlıoğlu szerint. “Egy idő után kénytelen voltam megelégedni a második hellyel, mert Álvaro és a Ducati egyszerűen túl gyorsak. Néha ugyan tudok közelíteni rá, máshol viszont rengeteget ad nekünk. Úgy tűnik, jobban használják a gumikat, amik alattam viszont egy idő után túlságosan elpörögtek. Ráadásul (a Ducati) nagyon gyors az egyenesben is. Próbáltam kései féktávokkal felzárkózni, de csak elhasználtam vele a gumijaimat.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)