2024. április 19. 21:57
KezdőlapSuperbikeAggódik a Ducati tempója miatt Toprak Razgatlıoğlu

Aggódik a Ducati tempója miatt Toprak Razgatlıoğlu

Első 2022-es győzelmének nagyon örül Toprak Razgatlıoğlu, emellett viszont aggodalommal figyeli azt is, a Ducati mennyire gyors.

Sokáig kellett böjtölnie első 2022-es győzelméig, de Toprak Razgatlıoğlu a misanói Superpole-futamon végre-valahára győzni tudott. Ezzel egy műszaki hiba miatti kiesést tudott maga mögött hagyni, míg a harmadik futamon másodikként intették le. Ezzel némileg közelebb tudott ugyan zárkózni Jonathan Rea-hez, de a vb-éllovas Álvaro Bautista túl messze volt a török vb-címvédőtől. Razgatlıoğlu hátránya a ducatishoz képest tetemes, 79 pont.

A Superpole-futamon aratott győzelme Razgatlıoğlu 19. sikere volt WSBK-karrierje során. Ennek legalább örülni tudott. „Hihetetlen verseny volt, hihetetlen, 1:33-as tempóval” – kezd bele Razgatlıoğlu a Motorsport.com kérdésére válaszolva. „Ez számomra egy nagyszerű eredmény volt azok után, hogy az első főfutamon kiestünk műszaki hiba miatt. Vasárnapra rengeteget tudtunk fejlődni, főleg a fékezést illetően. Szombaton a motorom nagyon sok szempontból nem volt jó. Nem illettek a beállítások a stílusomhoz. A vasárnap viszont sokkal jobban alakult. Most kell egy hosszú versenyes győzelem. Doningtonban meglátjuk.

A Yamaha tempója és a megfelelő beállítások mellett viszont ott tornyosul még a Ducati és Álvaro Bautista által jelentett probléma Razgatlıoğlu szerint. „Egy idő után kénytelen voltam megelégedni a második hellyel, mert Álvaro és a Ducati egyszerűen túl gyorsak. Néha ugyan tudok közelíteni rá, máshol viszont rengeteget ad nekünk. Úgy tűnik, jobban használják a gumikat, amik alattam viszont egy idő után túlságosan elpörögtek. Ráadásul (a Ducati) nagyon gyors az egyenesben is. Próbáltam kései féktávokkal felzárkózni, de csak elhasználtam vele a gumijaimat.