szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu főmérnöke: Toprak bármit vezethetne

Razgatlıoğlu főmérnöke: Toprak bármit vezethetne

Mióta Toprak Razgatlıoğlu átkerült a Superbike-világbajnokságra, Phil Marron a főmérnöke. Először a Puccetti Kawasakinál, 2020 óta a Yamaha gyári csapatánál. Már évekkel ezelőtt beszéltek a MotoGP-ről.

- Hirdetés -

Marron azóta vigyáz a törökre, hogy Toprak Razgatlıoğlu 2018-ban a Puccetti Kawasakival beszállt a Superbike-világbajnokságba. 2020-ban közösen kerültek a Yamaha gyári csapatához, és tavaly együtt nyerték meg a világbajnokságot.

Amikor Razgatlıoğlu kedden Aragónban tesztelte a Yamaha MotoGP-motorját, Marron nem volt ott. Korábban ők ketten már beszéltek a MotoGP-ről.

“Amikor először megkérdeztem őt a MotoGP-vel kapcsolatban, az a Puccettinél volt, a közös munka első néhány hónapjában. Izgatottan vártam, hogy lássam, mire képes egy ilyen motoron. Szóval megemlítettem a lehetőséget, és megkérdeztem tőle, hogy fontolóra venné-e a GP-paddockba való szerződést”mondta Marron a WorldSBK-nak. “Akkor ugyanazt a választ adta, amit egy héttel ezelőtt is adott volna: szereti a Superbike-paddockot. Ha így dönt, akkor marad a WorldSBK-ban, akkor azért mert szereti ezt a paddockot. Hiszek neki, amikor ezt mondja, mert a Rookies Cupban megismerte a paddockot, és élvezi a barátságosabb, nyugodtabb légkört a Superbike-világbajnokságban. Ezzel nem akarom lebecsülni a MotoGP-t, én is dolgoztam abban a paddockban, és nagyon élveztem. Mindig is azt mondta, hogy a WorldSBK az ő paddockja”.

Hivatalosan azonban Razgatlıoğlu és mentora, Kenan Sofuoglu csak azt zárta ki, hogy egy MotoGP-s szatellitcsapathoz szerződjön. Ha a 2023-as szezon után lejár a Yamaha szerződése, Razgatlıoğlu nyitott bármelyik gyártó felé.

“Ha a csillagok együtt állnak és megkapja a lehetőséget, biztos vagyok benne, hogy élni fog vele” – mondta Marron. “Toprak nagyon alkalmazkodó, így szerintem bármit vezethetne. Gyorsan tanulna. Az első abroncshoz való érzéke hihetetlen. Biztos vagyok benne, hogy rájönne, hogyan hozhatja ki a legtöbbet a csomagból, ha lehetőséget kapna.”