2024. április 25. 05:58
KezdőlapSuperbikeBautista hosszabbított, a menedzser Rinaldit is marasztalná

Bautista hosszabbított, a menedzser Rinaldit is marasztalná

Álvaro Bautista jelenleg is vezet összetettben, Michael Ruben Rinaldi esetében pedig alakul a forma. A Ducati csapatmenedzserének, Serafino Fotinak pedig ez elég. Bautista azóta meg is hosszabbította szerződését.

Egészen kiválóan alakul Álvaro Bautista 2022-es szezonja. A veterán spanyol Ducatiján már hat futamot meg tudott nyerni 2022-ben, négy hétvége három-három futama után pedig vezet összetettben. Csapattársa, Michael Ruben Rinaldi a legutóbbi hétvégén, Misanóban a három futamból kétszer dobogóra állhatott, idén először. Utóbbi hatodik a vb-tabellán. Az Aruba.it Ducati csapatmenedzsere mindkettejük teljesítményével rendkívül elégedett.

Nagyon pozitív volt a szezonkezdet” – mondja a Ducati, Bautista és Rinaldi kapcsán Serafino Foti. „A mérnökeink nagyszerű munkát végeztek a szezon során. A csapat hasonlóképpen. De nem engedhetünk ki, mert még csak négy hétvégén vagyunk túl. A szezon pedig nagyon hosszú, és az ellenfeleink is nagyon erősek. Továbbra is kőkeményen kell dolgoznunk.

Álvaro Bautista a hátán viszi a csapatot. „Megnézzük majd a szezon végén, mire lesz ez elég. Egyelőre nagyszerű az ő teljesítménye is. Hihetetlenül gyors, és nagyon jól érzi magát a motoron. Nagyon várjuk a szezon hátralévő részét.

Foti sokat vár Bautista csapattársától, Michael Ruben Rinalditól. „Magabiztos vagyok vele kapcsolatban, és az voltam télen is. Michael egy nagyon okos versenyző. Remélhetőleg ez a hétvége volt számára a fordulópont, és innentől folyamatosan dobogókért harcolhat majd. Az ő szempontjából nézve, megvan benne minden potenciál.

Egy megvan

Alig valamivel Serafino Foti nyilatkozata után jött is a bejelentés: Álvaro Bautista egy évvel meghosszabbította lejáró szerződését.

Nagyon boldog vagyok, hogy még minimum egy évig az Aruba.it Racing színeiben folytathatom a versenyzést” – mondta el a szerződéshosszabbítással kapcsolatban Bautista. „Ez a csapat számomra a családot jelenti. Az érzéseim még a 2019-esnél is sokkal pozitívabbak jelenleg. Ha pedig valami ennyire jól működik, azt folytatni kell. Úgy érzem, még a csúcson vagyok, és sokat tudok adni a csapatnak. Fizikálisan és mentálisan is ez a karrierem legjobb időszaka. Emellett szintén örülök annak, hogy továbbra is együtt dolgozhatok a Ducatival. A gyár szemei előtt mindig csak a technológia és az innováció lebeg. Nagyon örülök, hogy részese lehetek ennek a projektnek.

Mindig is hittem Álvaróban, és akkor is jó maradt a kapcsolatunk, amikor időlegesen elváltak útjaink. Amikor aztán az idei szezonra megint rá tettük a pénzünket, ezt nagyon sokan rendkívül kockázatos húzásnak tartották. Ez viszont nagyon is jó döntésnek bizonyult, az eredmények nagyon jól mutatják” – tette hozzá a csapatfőnök Stefano Cecconi.

A Ducati supremója, Gigi Dall’Igna így fogalmazott Bautista szerződéshosszabbításával kapcsolatban: „Nagyon örülünk, hogy Álvaróval folytathatjuk 2023-ban. Ahogy 2019-ben, úgy idén is rögtön versenyképes tudott lenni a motorunkon. Vezet is, és nagyszerű szezonja van. Precíz, könnyű vele együtt dolgozni, és élmény nézni őt a képernyőn keresztül is.