kedd, augusztus 16, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSuperbikeA BMW sportigazgatója szerint alakul a szezonjuk

A BMW sportigazgatója szerint alakul a szezonjuk

Scott Redding számára az összecsiszolódás jóval nehezebben ment, van der Mark pedig sérült volt hosszú ideig. De alakul a BMW szezonja a sportigazgató szerint.

- Hirdetés -

Maga Scott Redding is többször panaszkodott, mennyire nehezen megy számára az átállás a sikeres évek után a jóval küzdelmesebb BMW-korszakban. Tudta a BMW is, sok dolguk lesz. És bár ez utóbbi még mindig igaz, a BMW sportigazgatója, Marc Bongers váltig állítja: egyre inkább összeáll a szezon a hányattatott kezdés után.

Természetesen nem állunk ott, ahol állni szeretnénk” – ismeri el a BMW teljesítményével kapcsolatban Bongers. “Nagyon nehezen indult a szezonunk, Mickey kétszer is megsérült. Pedig Estorilban már fittnek érezte magát, de csak két körig. Aztán Scottnak is időre volt szüksége. Nagyjából úgy, mint Mickey-nek tavaly, össze kellett szoknia a motorral. Viszont Estoril óta nagyjából, sokkal jobbak az érzéseink. (Scott) azóta stabilabb, jobb ritmust talált.

- Hirdetés -

Azok után, hogy előtte két évig folyamatosan győzelmekért, de minimum dobogókért harcolt, Scott Reddingnek más szintet kellett megszoknia a BMW-vel. Legjobb eredménye egyelőre egy ötödik hely Assenből.

Az első néhány versenyen el voltunk veszve vele” – ismeri el Bongers. “Nehéz volt megtalálni egy jó kiindulási alapot, sok-sok területen problémáink voltak. Aztán egy estorili teszten visszaálltunk az alapra, mindent reseteltünk. Azóta legalább stabilabbak vagyunk, de vannak még megoldandó problémáink, főleg a fékezéskor és a kigyorsításokkor. A doningtoni hétvége előtt tesztelünk is majd ott, ott ki fogunk próbálni pár dolgot. Remélhetőleg fel tudunk zárkózni.

A bonovósok és Redding mellett a legnagyobb tapasztalattal BMW-n van der Mark rendelkez…ne. De ő már kétszer is megsérült idén.

Nem jó hír (a sérülése), tavaly ugyanis ő volt a viszonyítási pont. Neki is idő kellett, mire összebarátkozott a motorral, de aztán lett győzelme, dobogói és stabil teljesítménye az ötödik hely környékén. Megvolt a tempónk. Nélküle ez a viszonyítási pont nincs meg, Scott-tal pedig több dolgot át kellett értékelnünk.

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)