2023. február 04. 12:46
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
MotoGP - 🇸🇲 San Marinói Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Aragón Nagydíj
MotoGP - 🇯🇵 Japán Nagydíj
MotoGP - 🇹🇭 Thai Nagydíj
MotoGP - 🇦🇺 Ausztrál Nagydíj
MotoGP - 🇲🇾 Maláj Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Valenciai Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 2.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 1.verseny
Superbike - 🇪🇸 Catalunya 2.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 1.verseny
Superbike - 🇵🇹 Portimao 2.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 1.verseny
Superbike - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
Superbike - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
Superbike - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 2.verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Brands Hatch 3.verseny
SuperSport - 🇦🇷 San Juan 2.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 1.verseny
SuperSport - 🇮🇩 Mandalika 2.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 1.verseny
SuperSport - 🇦🇺 Phillip Island 2.verseny
KezdőlapSuperbikeRedding: A türelem kifizetődik, de nekem nincs

Redding: A türelem kifizetődik, de nekem nincs

A BMW illetékesei előrelépést várnak a következő Superbike világbajnoki versenytől a Donington Parkban. “A türelem kifizetődik, de nekem nincs” – mondta a gyári versenyző, Scott Redding.

Június végén a BMW a Donington Parkban Scott Redding és Loris Baz részvételével tesztnapot tartott a hobbipilóták számára rendezett pályanap keretében, de az egy halálos baleset után idő előtt véget ért.

A bajor gyártó teljes gőzzel fejleszt, hogy az M1000RR közelebb érhessen az élmezőnyhöz. A BMW versenyzőinek legjobb eredménye az idei szezonban: Redding 5. helye a második asseni főfutamon. Az angol tizenkét futam után 48 ponttal a tizedik az összesítésben, három ponttal megelőzve a 11. helyen álló Baz-t.

“Még több van a tarsolyunkban. A fejlesztőink nem dőlnek hátra, reagálnak az igényeinkre” – mondta el Shaun Muir, a Team BMW Motorrad főnöke. “Úgy vélem, hogy Doningtonig drasztikusan csökkenteni kell a lemaradást az élmezőnytől.”

Marc Bongers, a BMW Motorsport igazgatója hozzátette: “Van néhány dolog, amit meg kell oldanunk – mondta a holland. “A verseny rajtjainál jobbnak kell lennünk, ott folyamatosan vannak problémáink. Az elektronika és a hátsó felfüggesztés terén is tettünk lépéseket új alkatrészekkel.”

Scott Redding, aki hosszú éveket töltött a GP-paddockban, és a Ducati gyári csapatával 2020-ban és 2021-ben a Superbike világbajnoki 2. és 3. helyeket szerzett, a BMW-t az 1988-ban alapított versenysorozat legsikeresebb gyártójához tudja hasonlítani.

“Shaun Muir csapatánál minden kisebb és kompaktabb, a Ducatinál egyértelműen több ember áll mögötte, nagyobb a struktúrájuk” – elemezte a 12-szeres futamgyőztes a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában. “A BMW-nek megvannak az erőforrásai, de a versenyosztály elég kicsi. Ez jó, hogy gyorsan tudunk reagálni. De néha több emberre van szükséged egy nagyobb projekt felépítéséhez. Minden lehetséges – de mennyi ideig fog tartani? Sok lépés már megtörtént. De nem tudom, hány lépés történt az elmúlt négy évben, és mi várható a következő négy évben.”

“A türelem kifizetődik – de sajnos nekem nincs türelmem. A BMW-nek megvannak az erőforrásai, és van egy tervük. Azt is hiszem, hogy megvannak az emberek a háttérben, akik tudnak segíteni. Jó, ha én vagyok a BMW legjobb versenyzője. De én azért vagyok itt, hogy nyerjek. Ha nem sikerül, akkor az az én problémám, és nekem kell megbirkóznom vele. A nap végén együtt kell dolgoznunk, mint egy csapat, és tizedmásodperceket kell javulnunk, és a határokat kell feszegetnünk.”