2024. április 26. 11:51
KezdőlapSuperbikePeter Hickman is ott lesz a Donington Parkban szabadkártyával

Peter Hickman is ott lesz a Donington Parkban szabadkártyával

Az FHO Racing BMW csapata még ebben a hónapban debütál a FIM Superbike világbajnokságon Peter Hickmannel a nyeregben, a Donington Parkban.

Ez az esemény lesz az első alkalom, hogy Faye Ho csapata világbajnoki futamon szerepel. Hickman korábban már helyettesítő szerepet betöltött a 2012-ben és 2019-ben.

Idén az FHO Racing BMW színeiben, egy WSBK-specifikációjú elektronikai csomaggal felszerelt versenygéppel gurul majd pályára.

Hickman így nyilatkozott: „Nagyon izgatott vagyok, hogy lehetőségem nyílik részt venni a Superbike világbajnoki versenyen. Kétszer is volt már erre alkalmam korábban. Egyszer 2012-ben a Worx Suzukival, majd 2019-ben a BMW World Superbike csapatával. Mindkét alkalommal az utolsó pillanatban történt megállapodás, olyan motorokra pattantam fel, amelyeket még soha nem próbáltam előtte.

„Ezúttal az FHO Racing BMW-vel fogok pályára gurulni, amivel a BSB-ben versenyzek, így jó lesz. Dolgoznunk kell azon, hogy az elektronikai csomagot a World Superbike specifikációra váltsuk, ami sok mindent megváltoztat. Ez érdekes lehet, de majd meglátjuk.

„Szerintem fantasztikus, hogy lehetőséget kaptunk erre csapatként, és mindez Faye-n múlik. Jót fog tenni a csapat minden tagjának, hogy együtt vehetünk részt a Superbike világbajnokságon, mindannyian szerepeltünk már világbajnoki futamon, de nem csapatként, szóval úgy gondolom, hogy ez igazán nagyszerű dolog lesz mindannyiunk számára.”

Faye Ho csapatfőnök így nyilatkozott: „Nagyon örülök, hogy bejelenthetem az FHO Racing részvételét a FIM Superbike világbajnokság brit fordulóján. Eddig is nagyon mozgalmas 2022-es évünk volt, jött ez a lehetőség, és csapatként nekivágtunk.

„Az alakulat már bizonyította erejét a brit Superbike-ban és az utakon. Mindig azon vagyunk, hogy erőt adjunk, és lehetőség szerint új területekre érjünk oda. A Donington Park WSBK-rajtrácsához való csatlakozás volt a következő lépés.

„Peternek van némi tapasztalata, hiszen korábban kétszer vett részt világbajnoki futamon, és a stáb tagjai közül többen is dolgoztak már a sorozatban, úgyhogy némi tudással érkezünk, és már nagyon várjuk, hogy minél többet tanulhassunk.

„Főleg tapasztalatszerzés céljából megyünk erre a hétvégére, de szívesen tanulunk, és továbbra is csapatként fejlődünk, és úgy érzem, hogy ez az egész gárda hasznára válik.”