vasárnap, augusztus 14, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSuperbikeVierge ott lesz Donington Parkban sérülése után

Vierge ott lesz Donington Parkban sérülése után

Alig öt héttel azután, hogy Misanóban súlyos kézsérülést szenvedett, Xavi Vierge, a Honda gyári versenyzője visszatér a hétvégi Superbike-világbajnokságon a Donington Parkban.

- Hirdetés -

A misanói Superpole versenyen elért erős negyedik helyezése után, ami az eddigi legjobb eredménye a Superbike-világbajnokságban, Xavi Vierge az ezt követő második főfutamon balesetet szenvedett.

A spanyol hétfő reggel a barcelonai kórházba került Dr. Xavi Mir kezei közé. A szakember hat csonttörést talált a jobb kezében, amelyek közül kettőt június 16-án megműtöttek. Ezek a harmadik kézközépcsont és a horgascsont voltak.

- Hirdetés -

A spanyol ezután kihagyta a Donington Parkban, Misanóban és Suzukában rendezett teszteket. Olaszországban ott volt ugyan, de csak nézőként vett részt a gyakorláson.

“Nagyon érdekes volt hallani Nagashima és Lecuona megjegyzéseit, megérteni a különböző beállításokat, és figyelni őket és a többi versenyzőt a pályán” – jegyezte meg a 25 éves versenyző. “Örülök, hogy ott lehettem Misanóban. Az az érzésem, hogy napról napra javul az állapotom.”

“Jobban érzem magam, mint vártam a sérülés után” – mondta el Vierge. “A műtét jól sikerült, hamarosan újra tudtam edzeni, és sokat dolgoztam a fizioterapeutámmal. Az a szerencsém, hogy Misano és Donington között szünet van, így fel tudtam épülni. Kár, hogy az utolsó teszteken nem vehettem részt, a szokásos feladataim mellett meg kell tanulnom a pályát is. A misanói teszt alatt legalább le tudtam ülni a technikusommal, és kielemezni a doningtoni teszt adatait. Nem fogom tudni, hogy pontosan hol állok, amíg vissza nem ülök a motorra. Papíron úgy tűnik, hogy Donington nagyon szép pálya, ami megfelelhet a vezetési stílusomnak. Remélhetőleg fitt leszek, és már az első edzésen élvezni fogom a motorozást.”