2024. április 20. 01:07
KezdőlapSuperbikeVierge: A Honda teszt pozitív volt - még nézőként is

Vierge: A Honda teszt pozitív volt – még nézőként is

Xavi Vierge a nemrég műtött kezét kímélve csak megfigyelőként volt jelen a kétnapos misanói Superbike-teszten. Miért is volt még a nézői szerep is tanulságos tapasztalat a Honda gyári versenyzője számára?

Xavier Vierge számára valószínűleg nehezen viselte, amikor a héten kedden és szerdán megrendezett misanói teszten levették a versenyszámát a Honda CBR1000RR-R-ről, és a HRC tesztpilótájának, Tetsuta Nagashimának a versenyszámára cserélték. Pedig az alternatíva az lett volna, hogy csak csapattársa, Iker Lecuona indul a kétnapos misanói teszten.

„Vegyes érzésekkel érkeztem Misanóba, mert természetesen jobban szerettem volna motorozni. De mivel nemrég műtöttek meg, úgy gondoltuk, hogy jobb, ha elkerülünk minden kockázatot” vallotta be a spanyol. „De így is eljöttem, mert ez az első évem a Superbike-világbajnokságban, és még soha nem volt lehetőségem arra, hogy a pályán figyeljem az eseményeket – és ez nagyon érdekes lehet.”

Vierge a két tesztnap során intenzív eszmecserét folytatott honfitársával és Nagashimával is, hogy megértse, az elektronikán, a geometrián és az egyensúlyon végrehajtott változtatások hogyan befolyásolják a motor viselkedését.

„Nagyon érdekes volt hallani Tetsu és Iker észrevételeit, megérteni a különböző beállításokat, és figyelni őket és a többi versenyzőt a pályán, hogy még többet megértsek és tovább fejlődjek” – magyarázta Vierge. „Örülök, hogy Misanóban lehettem, és a lehető legtöbbet használta, ki az időjárást motoros edzéssel. Úgy érzem, hogy napról napra javul a kondícióm, és ez nagyon pozitív. És persze mindig jó a csapattal tölteni az időt a garázsban, még ha nem is a megszokott szerepemben.”

Vierge a misanói forduló második futamán bukott, többszörös törést szenvedett a jobb kezében, és június 13-án Barcelonában megműtötték. A világbajnoki kilencedik helyezett várhatóan a július 16-17-én megrendezésre kerülő Donington Parkra már újra egészséges lesz.