szombat, június 25, 2022
Moto GP - 🇵🇹 Portugál Nagydíj
Moto GP - 🇪🇸 Spanyol Nagydíj
Moto GP - 🇮🇹 Olasz Nagydíj
MotoGP - 🇪🇸 Katalán Nagydíj
Moto GP - 🇫🇷 Francia Nagydíj
MotoGP - 🇩🇪 Német Nagydíj
MotoGP - 🇳🇱 TT Assen
🇬🇧 Brit Superbike - Oulton Park
🇬🇧 Brit Superbike – DONINGTON PARK
Superbike - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Superbike - 🇮🇹 Misano 2.verseny
Superbike - 🇬🇧 Donington 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 1.verseny
WorldSBK - 🇳🇱 Assen 2.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 1.verseny
WorldSBK - 🇵🇹 Estoril 2.verseny
Endurance VB - 🇧🇪 Spa 24h
Supersport - 🇮🇹 Misano 1.verseny
Supersport - 🇮🇹 Misano 2.verseny
🇬🇧 BSB - Knockhill sprint
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 2. verseny
🇬🇧 Brit Superbike - Knockhill 3. verseny
Supersport - 🇬🇧 Donington 1.verseny
KezdőlapSuperbikeVierge jobb kezében töréseket szenvedett

Vierge jobb kezében töréseket szenvedett

A Superbike-újonc Xavi Vierge a Misanóban rendezett sprintversenyen elért negyedik helyezésével eddigi legjobb eredményét érte el a sorozatban. A második futamon azonban bukott.

- Hirdetés -

Estorilban Xavi Vierge legjobb Superbike-eredményét érte el az első főfutamban megszerzett ötödik helyezésével. A szombati misanói 7. hely után a spanyol a vasárnap délelőtti Superole futamon a 4. hellyel tudott javítani eddigi legjobb helyezésén.

Az elért pozíciónak köszönhetően a Honda gyári pilótája a negyedik rajtkockából vághatott neki a második főfutamnak. Vierge a starttól kezdve Axel Bassanival küzdött az ötödik helyért, a 12. körben azonban a spanyol elesett egy nagyon gyors kanyarban.

“Megelőzött, hozzáért az első kerekemhez, egyenesen a fal felé gurultam, és le kellett ugranom a motorról” – mesélte el az esetet a spanyol. “Szerencsém volt, nagy sebességgel értem földet.”

A versenyirányítás, amely hozzáfér az összes kamerafelvételhez, Vierge bukását végül versenybalesetnek minősítette, Bassanit nem büntették meg.

“Addig remek hétvégém volt, a második főfutam is jól sikerült” – bosszankodott a versenyző. “Az orvosok első vizsgálatai szerint lehet, hogy eltört egy kis csont a jobb kezemben, semmi komoly. Hétfőn megyek orvoshoz, hogy kiderüljön, mi a helyzet. Szeretnék minél hamarabb újra egészséges lenni.”

A WorldSBK Twitter oldalán megjelent hírek szerint Vierge jobb kezében a harmadik kézközépcsontja tövének törését, a jobb csuklójában pedig a borsó -és horgas csontok törését diagnosztizálták.