2024. március 29. 03:31
KezdőlapSuperbikeRedding: Tettünk egy újabb lépést előre

Redding: Tettünk egy újabb lépést előre

A BMW gyári csapatának 14. versenyén Scott Redding megszerezte a német gyártó első dobogós helyezését a 2022-es Superbike-világbajnokságban. Az erőfeszítések végre meghozták gyümölcsüket.

A hagyományos brit versenypálya, a Donington Park ismét sikeres helyszínnek bizonyult a BMW számára – a vasárnap délelőtti Superpole futamon Scott Redding első dobogós helyezését ünnepelhette az M1000RR-rel, az izgalmas 10 körös sprintversenyen Toprak Razgatlioglu és Jonathan Rea mögött végzett a harmadik pozícióban. Redding a két főfutamon is az élcsoportban versenyzett, és a negyedik, illetve az ötödik helyen fejezte be a futamokat.

A több mint 51 ezer néző előtt megrendezett hazai versenyén a helyi pilóta, Redding már az edzéseken megmutatta, hogy közelebb került a élmezőnyhöz. A pénteki napot az összesített harmadik helyen zárta. A szombat délelőtti kvalifikáción elért negyedik helyezésével begyűjtötte a szezon eddigi legjobb rajtpozícióját. A szombat délutáni első főfutamban Redding a végsőkig küzdött a dobogóért, a végén az elhasználódott hátsó abroncsok miatt a negyedik helyen fejezte be a versenyt.

A vasárnap délelőtti Superpole futamban Redding ismét a dobogót tűzte ki célul. A rajtnál a 3. helyre érkezett meg, és ezt a pozíciót nem is engedte ki a kezéből. Természetesen a bokszban nagy volt öröm, ahol Dr. Markus Schramm, a BMW Motorrad ügyvezetője is jelen volt. A vasárnap délutáni második főfutamban Redding egészen a verseny feléig a negyedik helyen állt, majd egy pozíciót veszített, és az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót – nyolc másodperccel lemaradva Razgatlioglu mögött.

„Az első dobogó – ez egy sprintverseny volt, de legalább megszereztük” – vigyorgott Redding. „Az első háromban végeztünk, és ez nem a körülmények miatt volt, vagy mert valaki bukott. Küzdenem kellett érte, az utolsó körökben tényleg mindent bele kellett adnom.”

Az angol folytatja: „Ez nagyszerű. Úgy gondolom, megérdemeltük ezt a kemény munkánkért. Nehéz időszakon vagyunk túl. Nem csak ülök itt, és mondom azt, hogy ez csak úgy varázsütésre történt. A BMW-s srácok a színfalak mögött nagyon keményen dolgoztak. És mi is ezt tettük a magunk részéről. Ez azt mutatja, hogy képesek vagyunk rá, és egyben motivációt is ad a projektnek. Az is, hogy Dr. Schramm itt volt. Ez nagyszerű volt. Az egész hétvége nagyon jó volt. Folyamatosan az első 5 vagy 6 helyezett között voltunk. A különbség az élen sokkal kisebb lett, körről körre, majd a versenyen is. Ez nagyon jó volt. Nagyon jól éreztem magam a motorral és azzal, ahogyan működött.”

„A hétvégén tettünk egy újabb kis lépést előre a megújult alkatrészekkel kényelmesebben éreztem magam a motoron”mondta Redding. „Most már inkább érzem, hogy ez az én motorom, és ez nagyon fontos. Magabiztos vagyok elől. És jó volt egyenletesnek lenni. Nem az volt, hogy az egyik edzésen új gumival jó vagy, a másikon meg nem. Ezen a hétvégén mindig jó pozícióban voltunk, és egyre közelebb kerültünk az élmezőnyhöz. Még az 1. futamról a 2. futamra is óriásit csökkentettük a lemaradásunkon. Ez nagy lépés volt számomra, nagyon örülök neki. Összességében elégedett vagyok a hétvégével, nagyon jó volt a szurkolókkal, akik minden futamon remek hangulatot teremtettek. Láthatják, hogy keményen küzdök, és élvezem a kemény motorozást. Ez egy másik kulcsfontosságú szempont számomra. Jól érzem magam, és ennek így kell lennie.”

A Donington Parkban szerzett 31 pontjával Redding már 79-nél tart, és összességében kilencedik.