2024. április 25. 16:36
KezdőlapSuperbikeIdei legeredményesebb hétvégéjén van túl Alex Lowes

Idei legeredményesebb hétvégéjén van túl Alex Lowes

Először állhatott dobogóra 2022-ben Alex Lowes, és a többi futam is jól sikerült számára. Gyűjtögette is rendesen a pontokat.

Azok után, hogy Alex Lowes tavaly viszonylag stabilan szerzett dobogós eredményeket, 2022-ben úgy érkezett meg hazai hétvégéjére, hogy egyszer sem végzett az első háromban. Rossz sorozata végül megszakadt, miután jó edzéstempóját három top 6-os helyezésre tudta váltani. Ebből az első lett a dobogó, amelyet egy ötödik és egy hatodik hely követett.

Az említett első futamon rég nem látott ismerősök küzdöttek a dobogó legalsó fokáért a két hazai versenyző, Alex Lowes és Scott Redding személyében. Ebből végül a kawasakis került ki győztesen. Lowes ezzel a 2020-as Magny Cours-i hétvége óta először állhatott dobogóra. Pályafutása során harmincadszor, kawasakisként tizedszer.

Jó hétvége volt” – fogalmaz elégedetten Lowes. „Kiválóan kezdtünk, aztán viszont ahogy ment fel a hőmérséklet, mi kezdtünk kicsit visszaesni. De élveztem a hétvégét. Jó idő volt, sütött a nap, és rengeteg szurkoló adott zseniális hangulatot a hétvégének. Öröm volt nézni őket a Craner Curves-nél. Persze szerettem volna jobban teljesíteni a Superpole-versenyen és a második főfutamon is, de alapvetően ez egy pozitív hétvége volt.

Jó eredményeinek köszönhetően Alex Lowes feljött a tabella hetedik helyére. 106 szerzett pontja ráadásul csak tizennyolccal kevesebb annál, amivel a negyedik Andrea Locatelli rendelkezik.

Lowes készséggel elismerte, a második és a harmadik futam már nem sikerült úgy. „Ekkor már jobban küzdöttünk az elejével. Szombaton bár a köridők visszaestek, féktávon még mindig jó tudtam lenni. Vasárnap viszont melegebb volt és talán a szélirány is máshogy nézett ki. Emiatt jóval többet csúszkáltam és nem nagyon tudtam felvenni egy ritmust. A WSBK pedig annyira szoros, hogy ha 10 másodperccel le vagy maradva, az már csak egy top hatos helyezést jelent. Jó volt viszont részt venni némi szoros versenyzésben!