2024. április 20. 01:23
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlu: Újra a saját stílusomban tudok motorozni

Razgatlıoğlu: Újra a saját stílusomban tudok motorozni

A Donington Parkban aratott hármas győzelme után a Superbike-világbajnok Toprak Razgatlıoğlunak továbbra sincsenek illúziói az idényt illetően.

Az év első tizenkét futamán a világbajnok tízszer állt dobogóra, Assenben összeütközött Jonathan Rea-vel, és bukott, Misanóban pedig az első fő futamon a technika állította meg, az olasz sprintversenyen pedig csak egyszer tudott nyerni.

Donington Parkban a török ugyanazt az arcát mutatta, mint korábban: szuverén stílus, ultraerős fékezéssel, könyörtelenül. Mindhárom futamot megnyerte, az elsőt kiemelkedő, 6,4 másodperces előnnyel. Egy hétvége alatt 79-ről 43 pontra csökkentette hátrányát a világbajnokságban az élen álló Álvaro Bautistával szemben.

„Most újra olyan a motorom, mint tavaly, és tipikus Toprak-stílusban tudok motorozni. A kemény fékezés és a többi versenyző megelőzése most újra nagyon könnyű. Ez azért van, mert megint van tapadásom – nem tudom, mit változtattak a beállításokon. Azt azonban még nem tudjuk megmondani, hogy ez most mindig így lesz-e, ez csak egy versenyhétvége volt. Most után többet fogunk tudni. Ha a motorom ott is ugyanígy fog viselkedni, akkor ismét szép küzdelmeket láthatunk majd – és újra játékban leszek.”

„Nem indult jól a szezonom. Ez meglepett, erre nem számítottam. Misanótól Doningtonig sokat változott a motor, pénteken nem voltam elégedett. Szombat óta remekül megy minden, fejlődést tapasztalok. Nagyon nyugodtan tudtam vezetni, könnyen ment minden. Újra élvezem, és tudok harcolni. Kenan Sofuoglu is meglepődött, mert minden verseny előtt és után telefonon beszélünk, amikor ő nincs ott. Ő sem gondolta, hogy háromszor fogok nyerni Doningtonban. Remélhetőleg ez a Mostban is így lesz, és Kenan ismét ott lesz.” – nyilatkozta Toprak Razgatlıoğlu.