2023. szeptember 23. 16:11
KezdőlapSuperbikeIdei legeredményesebb hétvégéjén van túl Alex Lowes

Idei legeredményesebb hétvégéjén van túl Alex Lowes

Először állhatott dobogóra 2022-ben Alex Lowes, és a többi futam is jól sikerült számára. Gyűjtögette is rendesen a pontokat.

Azok után, hogy Alex Lowes tavaly viszonylag stabilan szerzett dobogós eredményeket, 2022-ben úgy érkezett meg hazai hétvégéjére, hogy egyszer sem végzett az első háromban. Rossz sorozata végül megszakadt, miután jó edzéstempóját három top 6-os helyezésre tudta váltani. Ebből az első lett a dobogó, amelyet egy ötödik és egy hatodik hely követett.

Az említett első futamon rég nem látott ismerősök küzdöttek a dobogó legalsó fokáért a két hazai versenyző, Alex Lowes és Scott Redding személyében. Ebből végül a kawasakis került ki győztesen. Lowes ezzel a 2020-as Magny Cours-i hétvége óta először állhatott dobogóra. Pályafutása során harmincadszor, kawasakisként tizedszer.

Jó hétvége volt” – fogalmaz elégedetten Lowes. „Kiválóan kezdtünk, aztán viszont ahogy ment fel a hőmérséklet, mi kezdtünk kicsit visszaesni. De élveztem a hétvégét. Jó idő volt, sütött a nap, és rengeteg szurkoló adott zseniális hangulatot a hétvégének. Öröm volt nézni őket a Craner Curves-nél. Persze szerettem volna jobban teljesíteni a Superpole-versenyen és a második főfutamon is, de alapvetően ez egy pozitív hétvége volt.

Jó eredményeinek köszönhetően Alex Lowes feljött a tabella hetedik helyére. 106 szerzett pontja ráadásul csak tizennyolccal kevesebb annál, amivel a negyedik Andrea Locatelli rendelkezik.

Lowes készséggel elismerte, a második és a harmadik futam már nem sikerült úgy. „Ekkor már jobban küzdöttünk az elejével. Szombaton bár a köridők visszaestek, féktávon még mindig jó tudtam lenni. Vasárnap viszont melegebb volt és talán a szélirány is máshogy nézett ki. Emiatt jóval többet csúszkáltam és nem nagyon tudtam felvenni egy ritmust. A WSBK pedig annyira szoros, hogy ha 10 másodperccel le vagy maradva, az már csak egy top hatos helyezést jelent. Jó volt viszont részt venni némi szoros versenyzésben!

Varga Ákos
Varga Ákoshttps://p1race.hu
Valentino Rossin nőttem fel, és szerintem ő marad "A" kedvenc versenyzőm. De a MotoGP sem csak és kizárólag ő, hát még az egyetemes motorversenyzés világa! Gyárilag, az egyik végzettségem szerint olasz-spanyol szakos tanár vagyok, így be is tudjátok viszonylag könnyen lőni, merrefelé irányul alapvetően az érdeklődésem... :)