2024. április 19. 11:56
KezdőlapSuperbikeRea úgy érzi, maradt még a doningtoni hétvégében

Rea úgy érzi, maradt még a doningtoni hétvégében

Bár Jonathan Rea jelentőset kiharapott Bautisával szembeni ponthátrányából, az északírnek van azért hiányérzete Donington kapcsán.

A Donington Park három versenye már a második hétvége volt 2022-ben, amikor Jonathan Rea győzelem nélkül maradt. Ezzel együtt a hatszoros világbajnok mindhárom futamon dobogóra állhatott. Miután pedig Álvaro Bautista az egyik futamon még ki is esett, Rea hátránya eredményeinek köszönhetően 17 pontra olvadt. Ezzel együtt az érintett úgy érzi, még több is lehetett volna a hétvégében.

Úgy jöttem ide, hogy mindenképp nyerni akarok. Így van egy részem, ami úgy érzi, hogy maradt még ebben a hétvégében” – gondolkozott el Jonathan Rea. „De nem panaszkodhatunk, hiszen az összmérleg abszolút pozitív. Éppen ezért nagyon várjuk néhány hét múlva Mostot. Jó ez a kis változás a bajnokságban. És a hétvégén történtek mutatják meg nagyon jól, hogy itt aztán bármikor bármi megtörténhet.

Nem jó, de nem is tragikus. „Legalább egyenletes teljesítményre voltam képes. Erős voltam, de nem annyira, hogy a győzelmekért harcoljak. Toprak hihetetlen hétvégét teljesített, végig nagyon erős volt. Ez az egyik legerősebb pályája. Emlékszem, mit műveltünk 2018-ban is itt, pokoli 23 körrel ajándékoztuk meg egymást. Tudtam, hogy erős lesz. Ahogy Álvaro is, bár rég nem járt itt ezelőtt, ő is ott volt. Számítottam ezekre.

Jonathan Rea előnyéből a hétvégén karrierje első mesterhármasát szerző Toprak Razgatlıoğlu előtt 26 pont maradt. Így pedig az ő vonatkozásukban is jóval szorosabb lett a tabella.