vasárnap, augusztus 14, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSuperbikePaul Denning: Razgatlıoğlu egyetlen függősége a győzelem

Paul Denning: Razgatlıoğlu egyetlen függősége a győzelem

Paul Denning csapata 2016 óta biztosítja a gyári Yamaha szereplését a Superbike-világbajnokságban. Toprak Razgatlıoğlu első hármas győzelme Donington Parkban a legjobbkor jött.

- Hirdetés -

Donington volt a Pata Yamaha hazai versenye. Ami még hiányzott a csapat statisztikájából, az egy versenyhétvégén elért triplázás, ami a Kawasakinak Jonathan Rea és a Ducatinak Álvaro Bautista révén már többször is sikerült. Doningtonban Toprak Razgatlıoğlu elérte ezt a mérföldkövet.

“Toprak ajándékot adott nekünk ezen a hétvégén, ahogyan saját magának is. Ez volt az első alkalom, hogy mindhárom futamot megnyerte, ahogyan a csapat és a Yamaha számára is. Ez egy újabb dolog, amit kipipálhatunk” – mondta Paul Denning, csapatfőnök.

- Hirdetés -

“Számomra az volt a leglenyűgözőbb, hogy pénteken még bajban voltunk. Jól mentünk, de Jonathan sokkal gyorsabb volt – és nem csak egy körön, hanem versenyszimulációban is. Elég nagy volt a lemaradásunk, és Topraknak nem volt jó érzése a motorral.”

“A misanói vasárnap fordulópont volt, amikor iszonyatosan sokat javult, és képes volt nyerni. Úgy érzi – és ami még fontosabb – hisz abban, hogy képes a győzelemre. Donington mellett valószínűleg Magny-Cours a kedvenc pályája. Tavaly ott volt a legerősebb. A győzelmek nem adottak, de jobb helyzetben leszünk, mint a doningtoni hétvége előtt.”

“A győzelem olyan, mint egy drog. Topraknak gondot okozott a vasárnapi doppingteszt elvégzése, mert 23 kör után annyira dehidratált volt, hogy négy liter vizet vesztett. Az egyetlen drog, ami a testében van, az a győzelemre való törekvés.”