2024. április 26. 22:05
KezdőlapMotoGPMeregalli: A legfontosabb, hogy elsőként érjünk célba

Meregalli: A legfontosabb, hogy elsőként érjünk célba

Massimo Meregalli összegezte a szezon első felét a gyári Yamaha csapatot illetően. A 2022-es év első tizenegy futamán nyújtott teljesítményeket tekintve egyik szeme sír, a másik nevet.

Fabio Quartararo Assenben nullázott ugyan, de így is vezeti a MotoGP összesített tabelláját. A francia három futamot nyert és további három dobogós helyet szerzett. Csapattársa, Franco Morbidelli azonban idén még nem végzett hetediknél helynél előrébb.

„Vegyes érzésekkel tekintünk vissza a szezon első felére. Egyrészt nagyon boldogok vagyunk. Nem úgy kezdtünk, ahogy elképzeltük, de nem hagytuk magunkat. Sikerült javítanunk a teljesítményen és az eredményeken.” – magyarázta Meregalli.

„A nyári szünetben vezetni a bajnokságot, ez az, amit igazán akartunk. Ezt a célt elértük, ami nagyon fontos.”

„A boksz másik oldalán több probléma van. Nagy elvárásaink voltak Franky-vel szemben. Ismerjük őt, nagyon nagy akarattal rendelkezik. Biztosak vagyunk benne, hogy együtt sikerül visszahoznunk őt az élvonalba.”

„Az eddigi csúcspontunk a barcelonai hétvége volt. Meghosszabbítottuk a szerződést Fabióval, majd megnyertük a versenyt. A hétfői teszt is kiválóan sikerült, aminek eredménye a sachsenringi győzelem lett.”

„Nehéz volt Fabio számára a Le Mans-i verseny. Teljesen más elvárásaink voltak, és végül nem tudtuk beváltani a reményeinket. Katar sem sikerült jól, pedig ott mindig gyorsak voltunk. Ez volt a szezon első versenye, jó eredményt akartunk elérni, ahogy azt már megszoktuk, de nem jött össze. Az egyik legrosszabb pont ebben az évben.”

„A Yamaha filozófiája mindig is az volt, hogy nem indít forradalmat. Idén is megmutatjuk, hogy minden versenyt úgy kezdünk el, hogy rengeteg információval rendelkezünk a múltból, ami nagy előny. Néhány fejlesztést is végrehajtottunk. Természetesen a végsebesség terén van még hova fejlődnünk. Sajnos, a szezon során semmit sem tehetünk ez ellen. Silverstone-ra szeretnénk kipróbálni néhány dolgot. Jelenleg sajnos csak Fabio képes mindent kihozni a motorból.”

„Versenyről versenyre nézünk mindent. Céljaink és elvárásaink mindig ugyanazok. Fontos, hogy következetesek legyünk, de a legfontosabb, hogy elsőként érjünk célba.”