2024. április 19. 13:19
KezdőlapSupersportHazai pályán közeledett a dobogósokhoz a Triumph

Hazai pályán közeledett a dobogósokhoz a Triumph

Stefano Manzi és Hannes Soomer révén biztató eredményeket hoztak Doningtonban a Triumph versenyzői. De még mindig kell három tizednyi előrelépés.

2018 után először versenyzett hazai pályán a brit gyártó, a Triumph. Nem is sikerült rosszul a hétvégéjük, Stefano Manzi egy hatodik és egy ötödik helyet szerzett, Hannes Soomer pedig az első futamon lett hetedik. A konkrét versenyeredmények mellett kifejezetten biztató volt Soomer edzéstempója, aki a pénteki első gyakorlást még a negyedik idővel zárta. Ekkor Manzi még csak 16. volt. Innen jutott el  aztán Soomer oda, hogy a kilencedik helyre kvalifikálja magát. Manzi végül tizennyolcadikként vághatott neki a futamnak, hogy aztán elképesztő felzárkózást mutasson be az említett hatodik helyhez. A második futam aztán ennél még eggyel jobban sikerült.

Nem volt egyszerű dolgom a 18. helyről rajtolva” – ismeri el Manzi. „A piros zászlóig például kimondott szenvedés volt, aztán az újraindulás után pont előttem ütköztek, ami miatt nekem meg ki kellett mennem a fűre, hogy megússzam. Innen nézve a hatodik hely nem lett rossz eredmény, de nem ezért jöttem. Ehhez képest előrelépés volt a vasárnap, hiszen míg az első futamon nagyban köszönhettem a kieséseknek az eredményemet, vasárnap már minden pozíciót erőből szereztünk meg. Örülök, hogy be tudtam fejezni mindkét versenyt.

A Triumph másik versenyzője, Hannes Soomer az első futam hetedik helye után viszont vasárnap nem tudott célba érni. De ebben is igyekezett megtalálni a pozitívumokat. „Csalódott vagyok az eredmény miatt, viszont a tempónk például abszolút pozitívum volt a hétvégén. Aztán sajnos jött a technikai probléma. Ha ezt hozni tudjuk Mostban, nem lesz rossz a hétvégénk.

Számszerűsíthető, mennyi kell még

A Triumph csapatfőnöke, Simon Buckmaster számszerűsíteni is tudta, mire van szükségük. „Stefano újabb nagyszerű hétvégét hozott. Ha reálisan nézem a történéseket, egyre közelebb vagyunk a közvetlen élmezőnyhöz. Ahhoz, hogy rögtön partiban lehessünk velük, még nagyjából három tized kellhet. Ez pedig a Triumph nagyszerű munkáját dicséri. Hannes vasárnap kiválóan rajtolt és a negyedik helyért harcolt, amikor ki kellett állnia. 2021-ben és idén gyakorlatilag nem volt még műszaki hibánk, így meg kell vizsgálni, mi történhetett. Nagyon sajnálom Hannest és a csapatát emiatt, mert amíg bírta a motor, fantasztikusan versenyzett. De Stefano tempója is kiváló volt. Ezt az utolsó lépést kell megtennünk a mosti dobogóért.

A Triumph két versenyzője közül Stefano Manzi a tabella hatodik helyén áll 72 szerzett ponttal, míg Hannes Soomer eddig 53-at gyűjtött és kilencedik.