vasárnap, augusztus 14, 2022
MotoGP - 🇬🇧 Brit Nagydíj
MotoGP - 🇦🇹 Osztrák Nagydíj
Superbike - 🇨🇿 Most 1.verseny
Superbike - 🇨🇿 Most 2.verseny
Superbike - 🇫🇷 Magny-Cours 1.verseny
EWC - 🇯🇵 Suzuka 8h
🇬🇧 Brit Superbike - Thruxton 1
KezdőlapSuperbikeHickman helyettesíti van der Markot Mostban!

Hickman helyettesíti van der Markot Mostban!

A brit bajnokságban versenyző, Peter Hickman fogja helyettesíteni a sérült Michael van der Markot a BMW Motorrad csapatában a jövő hétvégén a Mostban.

- Hirdetés -

Ez lesz Hickman második fellépése a BMW Motorrad WorldSBK Team színeiben, korábban már versenyzett a Donington Parkban 2019-ben. A 2022-es doningtoni hétvégén is láthattuk őt a mezőnyben, akkor szabadkártyával szerepelt az FHO csapatával.

Hickman 2012-ben debütált a WorldSBK-ban a Suzuki tartalékversenyzőjeként a Donington Parkban. Ezt követően az akkor betegséggel küzdő Markus Reiterberger helyett állt be a BMW Motorrad WorldSBK csapatában ugyanezen a helyszínen 2019-ben.

- Hirdetés -

Emellett 2020-ban a BMW Motorrad World Endurance Team versenyzője volt a le mans-i és az estorili futamokon. Az országúti versenyeken Hickman a BMW egyik legjobb versenyzője, számos győzelem fűződik a nevéhez a Man-szigeti TT-n és más rangos nemzetközi országúti versenyen.

Ő a világ leggyorsabb országúti versenyzője is 136,415 mérföld/órás körével. Ezt a 2019-es Ulsteri Nagydíjon állított be a BMW S 1000 RR-rel.

Van der Mark a nyári szünet után várhatóan visszatér. A mosti hétvégét követően a WorldSBK néhány hát szünetet tart, mielőtt a szezon szeptember 9. és 11. között Magny-Cours-ban folytatódik.

Faye Ho, az FHO csapatfőnöke:

“A csapat múlt hétvégi debütálása után a FIM Superbike Világbajnokságban, nagyon örülök, hogy Petert kérték fel, hogy képviselje a BMW Motorrad Motorsport csapatát a következő hétvégén az Autodrome Mostban.

Megtiszteltetés számára a felkérés, és azt bizonyítja, hogy mennyire elismert versenyző, az FHO Racing pedig minden támogatást megad neki, és sok sikert kívánunk neki ehhez a nagyon izgalmasnak ígérkező lehetőséghez.”